Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
25.05.2023 02:25

Cez víkend v kúpeľoch otvoria letnú sezónu


Kúpele Smrdáky.


Letnú kúpeľnú sezónu v obci Smrdáky v okrese Senica otvoria v nedeľu 28. mája. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.


Podujatie ponúkne počas celého dňa od 9.00 do 22.00 h pestrý program. Na svoje si prídu milovníci tradičných remesiel, veteránov aj kultúry. Súčasťou budú slávnostný sprievod a posviacka prameňov symbolizujúca nadchádzajúcu hlavnú kúpeľnú sezónu a blahodarné účinky minerálnej vody a bahna. "K dispozícii budú remeselné stánky, prehliadka historických vozidiel aj jazda elegancie na bicykloch v dobových kostýmoch. Podujatie sa uskutoční v samom srdci kúpeľného parku," uviedol Lidaj.

Pre návštevníkov je pripravený aj kultúrny program - swingová skupina Funny Fellows, Cigánsky diabli, detský folklórny súboj Nádej či Kúzelník Melies, vystúpia i mažoretky SPIRIT. Nebude chýbať ukážka techniky dobrovoľných hasičov. Podujatie ukončí retro párty a DJ Miles. "Pre deti budú od 11.00 h pripravení animátori, skákajúci hrad, maľovanie na tvár, poníky, bublinová a balónová šou, detská diskotéka a dokonca aj exotické vtáky," informovala Lívia Vávrová z marketingového oddelenia kúpeľov.

Obec Smrdáky, v ktorých sa kúpele nachádzajú, má 600 obyvateľov. "Máme tu nádherný park, dá sa tu prejsť po miestnych vinohradoch, pýchou je 300-ročná lipa pri Kaplnke sv. Jána Nepomuckého. Neďaleko obce stojí Miléniový kríž, na stavbu ktorého prispeli aj občania našej obce, ako i návštevníci kúpeľov," doplnila starostka obce Ingrid Tripšanská.

"Kúpele a aj samotná obec sú jedným zo základných pilierov OOCR Záhorie. Každoročne ich navštívi viac ako 50.000 klientov, ktorí okrem samotných kúpeľov objavujú aj ďalšie miesta v našom regióne, čím ich podporujú aj ekonomicky," uviedol predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

S využitím sírovodíkovej minerálnej vody a sírneho bahna sa Kúpele Smrdáky zameriavajú predovšetkým na liečbu kožných ochorení v kombinácii s chorobami pohybového aparátu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2022
Trdlofest otvorí turistickú sezónu v Skalici
Po dvoch rokoch, keď sa pre pandémiu podujatie neuskutočnilo, pripravilo mesto Skalica festival Trdlofest. Ten je oslavou Skalického trdelníka, koláča s dierou, prvého pôvodného slovenského potravinárskeho výrobku, ktorý získal ochrannú značku Európskej únie.
viac
23.05.2023
V kúpeľoch otvoria cez víkend letnú sezónu
V kúpeľoch Dudince v Krupinskom okrese otvoria počas posledného májového víkendu tohtoročnú letnú kúpeľnú sezónu. Informovala o tom Andrea Petrušová zo spoločnosti Kúpele Dudince.
viac
31.05.2023
Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny bude počas nadchádzajúceho víkendu
Mesto Piešťany dokončuje prípravy na otvorenie v poradí 30. letnej kúpeľnej sezóny. Bude mu patriť celý nadchádzajúci víkend (3. a 4. 6.), podľa primátora Petra Jančoviča ponuku pripravili všetky kultúrne inštitúcie a je orientovaná na rôzne žánre a na každú z vekových kategórií.
viac
31.07.2023
OOCR Záhorie spustila fotografickú súťaž Záhorie - rozmanitá zem
Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie vyhlásila šiesty ročník fotografickej súťaže Záhorie - rozmanitá zem. Informoval o tom výkonný riaditeľ organizácie Martin Lidaj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %