Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
17.05.2023 03:20

Kúpele otvoria sezónu kultúrnym programom a sprístupnením kúpaliska


Kúpele Sliač.


Kúpele Sliač otvoria v sobotu (20. 5.) letnú kúpeľnú sezónu. V areáli kúpeľov sa uskutoční kultúrny program a do prevádzky uvedú aj termálne kúpalisko.


"Otvorením letnej kúpeľnej sezóny sa oficiálne začne celosezónne obdobie známe ako Sliačske kultúrne leto, ktoré Kúpele Sliač spolu s mestom Sliač a oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko zaplnia kultúrnym a voľnočasovým programom," informujú kúpele.

Počas soboty od 13.00 h si obyvatelia a návštevníci mesta môžu užiť mobilný koncert swingovej kapely Funny Fellows. V úvode programu na nádvorí spoločenskej dvorany Hotela Palace si kúpele zaspomínajú na obdobie svojej najväčšej slávy, keď za sprievodu 34-členného orchestra Vojenskej hudby Banská Bystrica zaznejú tóny inšpirované 30. a 40. rokmi 20. storočia.

Návštevníkov následne čaká pestrý program, v ktorom nebudú chýbať hudobné kapely, tanečné workshopy, tvorba figurálnych sôch či detská čitáreň. "Nové divadlo z Nitry odohrá Kocúra v čižmách a pre tých úplne najmenších je pripravené Akvabatolárium v podaní Bábkového divadla na Rázcestí," pripomínajú organizátori.

V Palace Galérii sa o 16.00 h uskutoční vernisáž výstavy a v Spoločenskej miestnosti a čitárni KH Palace privítajú návštevníkov ďalšie dve umelecké výstavy. Hudobný program vyvrcholí o 18.30 h vystúpením kapely Peter Bič Project.

V nedeľu štartuje v kúpeľoch cyklus promenádnych koncertov v Hudobnom pavilóne Palace na nádvorí, ktorému bola prinavrátená jeho historická podoba.

Ako kúpele ďalej informujú, prostredie parku, v ktorom bude celodenný program prebiehať, prešlo počas uplynulej zimy rozsiahlejšou revitalizáciou. Odstránili sa nebezpečné a náletové dreviny a postupne sa obnovuje aj mobiliár parku.

Kúpele Sliač sa okrem samotných príprav na otvorenie leta v ostatnej dobe venovali aj investíciám do úprav a zveľadenia svojich priestorov, ako aj kúpeľného areálu. Zrekonštruovaná kúpeľná kaviareň dostala späť svoj historický názov Palace Club, reštaurácia a kaviareň Palace Galéria sa pýši výstavou historických obrazov z bohatého depozitára kúpeľov. Doplnili a modernizovali sa aj ďalšie priestory a najmä kapacity na poskytovanie gastronomických služieb a rýchleho občerstvenia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2016
Otvorenie letnej turistickej sezóny bude trvať desať dní
Letná turistická sezóna sa pomaly začína už aj vo Vysokých Tatrách. Séria podujatí pri tejto príležitosti odštartuje symbolickým odomknutím hladiny Štrbského plesa v piatok 10. júna a vyvrcholí športovou akciou Tatry Running Tour počas troch dní 17. – 19. júna.
viac
25.05.2023
Cez víkend v kúpeľoch otvoria letnú sezónu
Letnú kúpeľnú sezónu v obci Smrdáky v okrese Senica otvoria v nedeľu 28. mája. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
31.05.2023
Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny bude počas nadchádzajúceho víkendu
Mesto Piešťany dokončuje prípravy na otvorenie v poradí 30. letnej kúpeľnej sezóny. Bude mu patriť celý nadchádzajúci víkend (3. a 4. 6.), podľa primátora Petra Jančoviča ponuku pripravili všetky kultúrne inštitúcie a je orientovaná na rôzne žánre a na každú z vekových kategórií.
viac
14.06.2023
Letnú sezónu v Liptovskom Mikuláši otvoria v polovici júna
Letnú sezónu v Liptovskom Mikuláši otvoria v polovici júna počas Stoličných dní. Tie sa budú konať na Námestí osloboditeľov od štvrtka 15. júna. Informovala o tom hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %