Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
18.05.2022 12:35

Trdlofest otvorí turistickú sezónu v Skalici


Ilustračná snímka.


Po dvoch rokoch, keď sa pre pandémiu podujatie neuskutočnilo, pripravilo mesto Skalica festival Trdlofest. Ten je oslavou Skalického trdelníka, koláča s dierou, prvého pôvodného slovenského potravinárskeho výrobku, ktorý získal ochrannú značku Európskej únie.


Počas osláv sa tradične otvára v Skalici letná turistická sezóna. "Súčasťou programu bude aj kvíz venovaný 650. výročiu k povýšeniu Skalice na kráľovské mesto. V čase od 12.00 do 18.00 h budú zadarmo sprístupnené historické pamiatky ako kostol svätého Michala archanjela a jeho veža, Dom kultúry od architekta Dušana Jurkoviča, evanjelický kostol augsburského vyznania, Rotunda svätého Juraja, mlyn bratov Pilárikových či ľadovňa," informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.

Jednodňový festival tradičnej hudby, folklóru a bohatého sprievodného programu pripravilo mesto pre návštevníkov na sobotu 21. mája vo Františkánskej záhrade. "Súčasťou programu budú vystúpenia folklórnych súborov či pečenie maxitrdelníka. V popoludňajších hodinách bude pokračovať kultúrny program. Okrem hudobných vystúpení nebudú chýbať ani súťaže o najlepší trdelník a víno Skalický rubín. Večer v hlavnom programe vystúpia folklórny súbor Gymnik a skupina Kandráčovci," uviedla vedúca oddelenia marketingu a cestovného ruchu Renáta Medňanská.

V meste pribudla pred novou turistickou sezónou nová nabíjacia stanica pre elektrobicykle priamo v centre mesta na Námestí slobody. "Neustále sa rozširujúca sieť elektrostaníc na Záhorí nepochybne prispeje ku skvalitneniu služieb v oblasti cestovného ruchu. Už v uplynulom roku sme podnikli v tejto oblasti viacero koncepčných krokov. Okrem distribúcie cyklomáp, osadenia cyklostojanov a servisných stojanov bolo zakúpených niekoľko cyklonabíjacích staníc. V nastúpenom trende pokračujeme aj tento rok," doplnil predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.09.2022
V Skalici vyvrcholí letná turistická sezóna 30. ročníkom Skalických dní
Vyvrcholením letnej turistickej sezóny v Skalici sa už tradične stalo podujatie Skalické dni, ktoré sa uskutočnia od 16. do 18. septembra. Tento rok sa uskutoční jubilejný 30. ročník. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
18.05.2023
Turistickú sezónu otvorí aj v tomto roku Trdlofest
Festival Trdlofest otvorí v Skalici aj tohtoročnú letnú turistickú sezónu. Je pomenovaný po jednom zo symbolov Záhoria - koláči trdelník, ktorý ako prvý gastronomický výrobok na Slovensku získal ochrannú známku Európskej únie.
viac
25.05.2023
Cez víkend v kúpeľoch otvoria letnú sezónu
Letnú kúpeľnú sezónu v obci Smrdáky v okrese Senica otvoria v nedeľu 28. mája. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %