Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.11.2018 09:45

Dubnická priemyslovka oslavuje sedemdesiatku


Stredná priemyselná škola v Dubnici nad Váhom. (Zdroj: www.spsdub.sk).


Stredná priemyselná škola v Dubnici nad Váhom v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja oslávi okrúhle 70. výročie svojho založenia. Vychovala hokejistu Mária Bližňáka i súčasného župana Jaroslava Bašku.


Počas slávnostného podujatia budú pamätnou medailou ocenení pedagógovia, ktorí významne prispeli ku kvalite vzdelania študentov a napredovaniu školy. Všetkým oceneným osobne zablahoželá aj bývalý absolvent školy - trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Stredná priemyselná škola (SPŠ) v Dubnici nad Váhom hneď od svojho založenia v roku 1948 zaujala dôležité miesto v sieti stredných škôl v Trenčianskom kraji. Spočiatku bola dubnická priemyslovka zameraná výlučne na výučbu v odbore strojárstvo. Kvôli napredujúcemu rozvoju priemyslu v považskom regióne zaradila so svojich osnov niekoľko ďalších študijných odborov, a to elektrotechniku, mechatroniku a technické a informatické služby v elektrotechnike.

Navonok historická budova charakteristická pre centrálnu časť mesta Dubnica nad Váhom disponuje vo svojich priestoroch najmodernejším technickým vybavením a špecializovanými odbornými učebňami, ktoré simulujú podmienky modernej priemyselnej praxe. Študenti dubnickej priemyslovky pravidelne obsadzujú popredné miesta v odborných súťažiach, akými sú Strojárska olympiáda, Zenit, Stredoškolská odborná činnosť, IPM Student Award alebo súťaž firiem Junior Achievement. Škola sa navyše môže pýšiť vysokou uplatniteľnosťou svojich absolventov na trhu práce či ich úspešnosťou pri prijímaní na vysoké školy. Medzi bývalých študentov dubnickej priemyslovky patria i také mená ako napríklad Mário Bližňák, ktorý reprezentuje Slovenskú republiku v ľadovom hokeji, Viliam Veteška, niekdajší podpredseda a poslanec Národnej rady Slovenskej republiky, biatlonistka Natália Prekopová či súčasný predseda TSK Jaroslav Baška.

Oslavu sedemdesiatych narodenín SPŠ v Dubnici nad Váhom otvoril v piatok 23. novembra 2018 o 15.00 h v spoločenskej sále riaditeľ školy Milan Podoba, ktorý zároveň ocenil vybraných hostí pamätnou medailou. Zablahoželať škole i tým, ktorí prispeli k jej rozvoju, prišiel aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. „Vážim si prácu všetkých pedagogických i nepedagogických zamestnancov, ktorí sa podieľajú na tom, aby sa škole darilo. Sedemdesiat rokov je naozaj vysoké číslo v živote školy a myslím, že to svedčí o jej výbornej kvalite. Toto významné jubileum ma teší nielen z pohľadu zriaďovateľa, ktorým je TSK, ale i z môjho osobného, keďže aj ja patrím k absolventom dubnickej priemyslovky,“ uviedol trenčiansky župan.

Škola podstúpila v uplynulom roku kompletnú renováciu strechy i obnovu časti oplotenia v areáli. Na mieste pôvodných asfaltových ihrísk sa už nachádzajú dve nové športoviská a staré okná nahradili plastové. Modernizáciou prešlo odsávanie v školskej kuchyni, opravou zas podlaha v jedálni. Investície Trenčianskeho samosprávneho kraja sa v tomto prípade vyšplhali do výšky takmer 400 tis. eur.

Autor: (ts-tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.11.2017
Dubnica nad Váhom si pripomenula 80. výročie Škody Dubnica
Mestský dom kultúry v Dubnici nad Váhom sa v piatok 10. novembra stal dejiskom pripomenutia si významného výročia. Účastníci konferencie s názvom "Škoda Dubnica kedysi a dnes" si spoločne pripomenuli 80. výročie začiatku výroby v a. s. Škodove závody Plzeň, koncern, závod Dubnica nad Váhom.
viac
26.09.2019
Folklórny súbor Mladosť oslávil polstoročnicu
Vo veľkej sále Domu kultúry v Dubnici nad Váhom sa v piatok 20. septembra po celý večer rozliehali folklórne tóny. Dôvodom bol slávnostný program s názvom Zlatá Mladosť pri príležitosti 50. výročia založenia súboru.
viac
11.10.2019
Stredná odborná škola Pruské oslávila 70. výročie svojho založenia
Stredná odborná škola Pruské v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja vo štvrtok 10. októbra 2019 zorganizovala v obecnom kultúrnom dome oslavu 70. výročia svojho založenia spojenú s oceňovaním.
viac
27.08.2022
Zariadenie pre seniorov Dubina oslávilo 35. výročie svojho vzniku
V stredu 24. augusta zamestnanci a obyvatelia Zariadenia pre seniorov Dubina v Dubnici nad Váhom spoločne s vedením mesta oslávili 35. výročie jeho vzniku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %