Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
17.09.2020 07:35

Dobrovoľníci budú cez víkend čistiť brehy Váhu


Snímka zdroj: (tasr).


Šalianski dobrovoľníci si pripomenú Svetový čistiaci deň zbieraním odpadu pri Váhu. Spoločne sa zídu v sobotu (19. 9.) dopoludnia na Veľkej pláži v mestskej časti Veča.


Účastníci budú spoločne čistiť brehy rieky. „Vrecia na odpad, rukavice, občerstvenie a malý darček budú zabezpečené mestom Šaľa. Pozývame všetkých ľudí, deti i dospelých, aby priložili ruku k dielu a pomohli vyzbierať odpad, ktorý sa pri Váhu nakopil po letnej dovolenkovej sezóne,“ pozýva predseda občianskeho združenia Šaľa - Tvoje mesto Róbert Andráši.      

Ako doplnil, iniciatíva s názvom Svetový čistiaci deň vznikla v roku 2008 v Estónsku, keď národné hnutie s 50 000 dobrovoľníkmi upratalo takmer celú krajinu od odpadkov a čiernych skládok. „Odvtedy túto iniciatívu podporujú vo viac ako 150 krajinách,“ dodal Andráši.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.06.2017
Výzvu ministra L. Sólymosa Deň pre Dunaj prijalo 35 samospráv
Výzvu ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa spojiť sa pre Dunaj, vyčistiť jeho brehy, ale aj okolie obcí a miest v jeho blízkosti, prijalo 35 samospráv. Deň pre Dunaj, v rámci ktorého bude čistenie okolia veľtoku prebiehať, sa uskutoční v sobotu 24. júna.
viac
16.09.2020
V kraji bude opäť Gruntovačka, upratovať môže každý
V Banskobystrickom kraji bude už po piaty raz akcia s názvom Gruntovačka. V dňoch 18. a 19. septembra sa uskutoční tak, ako tento projekt od začiatku nastavili.
viac
28.09.2020
Dobrovoľníci vyčistili okolie rieky Parná od nahromadeného odpadu
Posunúť Slovensko k ekologickej zodpovednosti, bezodpadovosti a udržateľnému spôsobu života bolo cieľom aktivity Zaži čisté rieky, v rámci ktorej sa aktivisti na celom Slovensku zamerali na vodné toky.
viac
03.05.2021
Do čistenia Ondavy sa zapojil rekordný počet obcí a dobrovoľníkov
Do deviateho ročníka organizovaného čistenia brehov rieky Ondava sa v sobotu zapojil rekordný počet obcí. Priamo z lodí naplavený odpad zbieral aj dosiaľ najväčší počet vodákov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %