Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
10.05.2021 07:45

Do ulíc mesta sa vracia projekt voľného sedenia Sadni si!


Snímka zdroj: (tasr).


Do ulíc Bratislavy sa vracia projekt voľného sedenia s názvom Sadni si! V prvej fáze sa červené stoličky a stoly objavia na 20 miestach v Bratislave.


Okrem centra mesta sa rozšíria aj do priestorov na vstupných miestach do mestských lesov, ako sú Včelia lúka na Peknej ceste, Partizánska lúka či bufet na Železnej studničke. Voľné verejné sedenie tento rok oživí námestie vo Vajnoroch a postupne pribudne na obľúbených miestach v mestských častiach Ružinov, Rača i Dúbravka. Informovali o tom z hlavného mesta a Metropolitného inštitútu Bratislavy (MIB).

Počas víkendu umiestnili stoličky a stoly v centre mesta na Primaciálne námestie, pred Mestskú knižnicu na Kapucínskej ulici, do Hummelovho dvorčeka na Klobučníckej ulici, na Námestie SNP, pred Kunsthalle na Treskoňovej ulici, na Kamenné námestie i na Komenského námestie. Prvýkrát budú aj na Obchodnej ulici.

„Mimo centra nájde verejnosť sety aj pri knižnici v Petržalke, na námestí vo Vajnoroch a ďalších obľúbených lokalitách pri vstupoch do mestských lesov. Postupne v priebehu tejto sezóny pribudne na rôzne lokality v centre, ale aj ďalších mestských častiach takmer 300 červených stoličiek,” informuje magistrát s MIB. Sety červených stolov a stoličiek fungujú vždy s lokálnymi partnermi, čo znamená, že o každý mobiliár sa niekto stará, dohliada na jeho dostatočné rozstupy a pravidelne ho čistí.

Projekt Sadni si! prináša do verejných priestorov voľné verejné sedenie, ktoré upriamuje pozornosť ľudí na verejné priestory, kde si môžu posedieť, hoci na týchto miestach lavičky alebo iný mobiliár bežne nie sú. Cieľom je oživiť verejné priestory a umožniť ľuďom či už v centre mesta, alebo v atraktívnych lokalitách, posedieť si aj bez toho, aby museli využiť nejakú službu, či niečo konzumovať. V aktuálnej pandemickej situácii sa podľa mesta takto rozširuje aj možnosť bezpečného sedenia na čerstvom vzduchu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2020
Bratislava pripravuje spustenie parkovacej politiky na jeseň 2021
Celomestská parkovacia politika v Bratislave nebude spustená začiatkom roka 2021, ako sa plánovalo, ale až na jeseň 2021. Potvrdila to hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová s tým, že od augusta beží verejné obstarávanie na jadro parkovacieho systému ParkSys.
viac
02.01.2021
Bratislava plánuje spustiť parkovaciu politiku až na jeseň
Celomestská parkovacia politika v Bratislave nebude spustená začiatkom roka 2021, ako sa plánovalo, ale až na jeseň.
viac
28.05.2021
Župa spúšťa rekonštrukciu Kaštieľa v Čunove. Vznikne tam Ekocentrum
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) sa po fázach príprav púšťa do komplexnej rekonštrukcie Národnej kultúrnej pamiatky Kaštieľa v Čunove. Rozdelená bude do viacerých fáz a na ich konci sa toto miesto premení na Ekocentrum pre širokú verejnosť každej vekovej kategórie.
viac
22.06.2021
Od júla bude možné zakúpiť lístok priložením platobnej karty vo vozidle MHD
Od 1. júla bude možné zakúpiť si cestovný lístok priložením platobnej karty vo vozidle bratislavskej mestskej hromadnej dopravy (MHD) k označovaču cestovných lístkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %