Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.06.2021 02:20

Od júla bude možné zakúpiť lístok priložením platobnej karty vo vozidle MHD


Snímka zdroj: (imhd.sk).


Od 1. júla bude možné zakúpiť si cestovný lístok priložením platobnej karty vo vozidle bratislavskej mestskej hromadnej dopravy (MHD) k označovaču cestovných lístkov.


Na utorkovej tlačovej konferencii informoval o spustení pilotnej fázy projektu Kartuj Andrej Zigmund z predstavenstva Dopravného podniku Bratislava (DPB).

„Ide o systém kúpy cestovného lístka priamo vo vozidle. Nie je potrebné, aby bol cestujúci vybavený cestovným lístkom z prednákupu. Stačí, aby pristúpil s kartou k označovaču cestovných lístkov,“ uviedol Zigmund. Zdôraznil, že novšie vozidlá budú mať tieto označovače pri každých dverách. V prípade starších vozidiel má byť takýto označovať pri dverách, ktoré sú určené pre cestujúcich s detským kočíkom.

„Každé dvere, pri ktorých je takýto označovať umiestnený, sú označené príslušnou nálepkou,“ doplnil. Cena tzv. TAP-u je jedno euro, pričom cestujúci môže do 45 minút prestúpiť do iného vozidla MHD. „Maximálny denný strop, ktorý cestujúci takto môže precestovať, sú štyri eurá. Zdôrazňujem, že pre každé zariadenie je tento strop počítaný samostatne,“ dodal. Znamená to, že ak má niekto fyzickú platobnú kartu, a tiež kartu v smartfóne, pre každé toto zariadenie sa počíta denný strop zvlášť.

„Pri kontrole cestovných lístkov revízorom sú označovače po dobu 30 sekúnd nezablokované. Po 30 sekundách začne výkon samotnej kontroly,“ doplnil s tým, že revízor overí platnosť lístka priložením karty k svojmu zariadeniu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2021
Župa spúšťa rekonštrukciu Kaštieľa v Čunove. Vznikne tam Ekocentrum
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) sa po fázach príprav púšťa do komplexnej rekonštrukcie Národnej kultúrnej pamiatky Kaštieľa v Čunove. Rozdelená bude do viacerých fáz a na ich konci sa toto miesto premení na Ekocentrum pre širokú verejnosť každej vekovej kategórie.
viac
09.06.2021
Na zastávkach MHD pribudlo 124 elektronických informačných tabúľ
V Bratislave pribudlo na 118 zastávkach mestskej hromadnej dopravy 124 elektronických informačných tabúľ. Cestujúcim zobrazujú najbližšie príchody spojov a aj aktuality z dispečingu o výlukách a ďalších zmenách v MHD.
viac
28.06.2021
V Bratislave bude MHD jazdiť do novej časti mesta
Od 1. júla príde k viacerým zlepšeniam pri cestovaní. Najvýraznejšou novinkou je spustenie MHD do novej častí mesta, kam doteraz museli chodiť obyvatelia pešo.
viac
01.07.2021
Väčšina lístkov MHD zdražela, 15-minútový sa už nebude dať kúpiť
V bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD) od štvrtka porástli ceny väčšiny predplatných cestovných lístkov i tých na jednu cestu. Výnimkou je ročný predplatný cestovný lístok, ktorý, naopak, zlacnel o 25 percent, z 264,2 na 199 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %