Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
30.11.2023 09:00

Do školy a do práce jazdili na bicykli a vyhrali


Víťazi 2. ročníka kampane Prešovského samosprávneho kraja Do školy a do práce na bicykli 2023


V septembri sa presúvali za svojimi povinnosťami na bicykli a v novembri boli za svoju aktivitu odmenení hodnotnými cenami. Reč je o účastníkoch 2. ročníka kampane Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Do školy a do práce na bicykli 2023, ktorá už pozná svojich víťazov.


Prešovská krajská samospráva pripravila aj tento rok atraktívnu kampaň Do školy a do práce na bicykli. Prebiehala počas septembra a prilákala približne 150 cyklistov, ktorí využívali pri presune do škôl či do zamestnania bicykel.  Tí z nich, ktorí od 1. do 30 septembra najazdili najviac kilometrov, získali zaujímavé ceny.  Využijú ich pri ďalších cyklovýletoch.

Prešovský samosprávny kraj v rámci kampane vyhodnocoval tri kategórie jazdcov. V mužskej ocenil siedmich  najaktívnejších cyklistov, kde cenu získal jazdec, ktorý najazdil celkovo 918 km. Rovnako sedem cien sa odovzdávalo v ženskej kategórii, pričom najaktívnejšia jazdkyňa prešla až 1 410 km. V kategórii študentov sa súťažilo o päť cien, vyhral ju napokon študent, ktorý si na svoje konto počas trvania kampane pripísal 702 prejdených kilometrov.

Hlavnou podmienkou súťaženia bolo v septembri jazdiť do a zo školy alebo práce na bicykli a každú jazdu si zaznamenávať do konta vytvoreného na stránke www.cyklo.psk.sk. Ak cyklista najazdil aspoň 12 z 22 pracovných dní, teda 24 jázd, automaticky získal tričko. Súťažiaci s najviac najazdenými kilometrami si rozdelili ceny ako horský bicykel, cyklocomputery či cyklobatohy.

Prešovská župa chce cyklistickou kampaňou upriamiť pozornosť na vytváranie kvalitných podmienok pre ekologické a udržateľné druhy dopravy. A tiež na propagáciu a podporu cyklodopravy a cykloturizmu v kraji.

Autor: (ts-PSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.04.2019
Do práce na bicykli sa v máji vydajú aj Žilinčania
Obľúbená celonárodná kampaň „Do práce na bicykli“ pokračuje aj v tomto roku. Na bicykle o necelý mesiac nasadnú aj Žilinčania.
viac
07.06.2019
Súťaž Skutok pre mokraď vyhrali Hôrčatá
Záverečnú sprievodnú súťaž školského programu Na túru s Naturou – Skutok pre mokraď vyhrala prieskumná skupina Hôrčatá zo Základnej školy v obci Hôrka.
viac
17.10.2022
Žiaci budú jazdiť do školy na bicykli, v pondelok sa začína 8. ročník kampane
V pondelok (17. 10.) sa spúšťa ôsmy ročník kampane Do školy na bicykli. Cieľom je zlepšovať podmienky pre bezpečné a komfortné dochádzanie do škôl po celom Slovensku pešo alebo na bicykli.
viac
22.09.2023
Školské športové súťaže vyhlásené ministerstvom na školský rok 2023 - 2024
Školy a žiaci poznajú školské športové súťaže vyhlásené ministerstvom na školský rok 2023 - 2024.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %