Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
21.08.2023 09:30

Verejnosť môže hlasovať v súťaži Kniha roka PSK ešte dva týždne


Ilustračná snímka.


Ešte dva týždne môže verejnosť zasielať hlas svojmu knižnému favoritovi v tradičnej literárnej súťaži Kniha roka Prešovského samosprávneho kraja (PSK).


Hovorkyňa kraja Daša Jeleňová informovala, že o priazeň hlasujúcich bojuje v štyroch kategóriách celkovo 76 titulov, ktoré vyšli v roku 2022 a sú späté s Prešovským krajom. Hlasovanie prebieha do 31. augusta.

O hlasy verejnosti sa uchádzajú publikácie v kategóriách beletria pre deti a mládež, beletria pre dospelých, náučná literatúra a populárno-náučná literatúra. "Ide o tituly, ktoré sú späté s prešovským regiónom témou a osobou autora textovej či obrazovej časti a vydané boli v uplynulom roku. Čas za ich hlasovanie v čitateľskej ankete sa kráti, trvá do konca augusta," upozornila Jeleňová.

Hlasovanie o Cenu verejnosti prebieha prostredníctvom elektronického formulára zverejneného na webových sídlach vyhlasovateľov súťaže, ktorými sú PSK a jeho osem knižníc - Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove a sedem regionálnych knižníc v Poprade, Levoči, Vranove nad Topľou, Humennom, Svidníku, Bardejove a Starej Ľubovni. "Hlasujúci pritom udeľuje v každej kategórii iba jeden hlas a hlasuje len za jednu knihu. Počas celého trvania súťaže je mu umožnené hlasovať iba jedenkrát. K správnemu rozhodnutiu mu môžu napomôcť krátke anotácie k súťažným knižným titulom, ktoré sú zverejnené na stránkach župných knižníc v sekcii Kniha roka PSK 2022," ozrejmila hovorkyňa.

Vyhlásenie výsledkov pre 6. ročník súťaže, ktorá prezentuje regionálnu literárnu tvorbu a zvyšuje povedomie o autoroch a ich dielach medzi širokou verejnosťou, sa bude konať v septembri. Po ich zverejnení bude v regionálnych knižniciach PSK postupne sprístupnená putovná výstava všetkých nominovaných kníh.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2016
Obyvatelia Šale môžu hlasovať za Tvorivý čin roka
Obyvatelia Šale sa môžu zapojiť do pravidelnej ankety Tvorivý čin roka, ktorú vyhlasuje Komisia kultúry a cestovného ruchu pri mestskom zastupiteľstve.
viac
24.01.2018
Hľadá sa kniha roka PSK 2017
Prešovský samosprávny kraj (PSK) v spolupráci s regionálnymi knižnicami finišuje so súťažou Kniha roka PSK 2017. Tituly, ktoré boli vydané v minulom roku a sú späté s regiónom, je možné nominovať do konca januára.
viac
16.02.2021
Oravská knižnica vyhlásila súťaž o naj knihu regiónu
Oravská knižnica Antona Habovštiaka v Dolnom Kubíne vyhlásila 13. ročník súťaže Kniha Oravy. Súťažiť môžu knihy vydané v roku 2020 a späté s regiónom Oravy tematicky alebo osobou autora textovej či obrazovej časti. Informovala o tom Zdenka Prílepková z Oravskej knižnice.
viac
12.02.2022
Hľadá sa kniha kraja. Vyhlásený je už v poradí piaty ročník súťaže
Už 5. ročník súťaže o najlepšie knižné tituly Prešovského samosprávneho kraja je spustený. Jubilejná „Kniha roka“ prináša tento rok aj niekoľko zmien.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %