Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
06.03.2023 01:30

Verejnosť sa môže zapojiť do fotografickej súťaže Choď a foť


Ilustračná snímka: (tasr).


Verejnosť sa môže zapojiť do fotografickej súťaže o najkrajšie zábery Prešovského kraja s názvom Choď a foť. Fotosúťaž každoročne vrcholí vernisážou putovnej výstavy zostavenej z víťazných a finálových fotografií.


Novinkou tohto ročníka je špeciálna cena hradu Šariš za najkrajší záber hradu.

Organizátorom súťaže Choď a foť je Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska. Súťaž je určená amatérskym i profesionálnym fotografom. Ich úlohou je zachytiť krásy a zaujímavosti Prešovského kraja. TASR o tom informovala Barbora Čechová z KOCR Severovýchod Slovenska.

"Fotografická súťaž o najkrajšie zábery Prešovského kraja má za sebou už desať úspešných ročníkov a záujem o ňu podľa Čechovej každoročne narastá. V predošlom ročníku súťažilo 548 fotografií od 127 autorov. O víťazoch opäť rozhodne odborná porota, ktorej predsedá známy fotograf Ján Štovka. Každoročne sú členmi poroty uznávaní fotografi, ľudia z umeleckej sféry i šoubiznisu.

"Pozývame nadšencov fotografie do Prešovského kraja. Ukážte nám prostredníctvom fotografií zákutia, ľudí a situácie, ktoré vás očarili či inšpirovali a my ich predstavíme širokej verejnosti," pozýva do súťaže riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

Každý fotograf môže prihlásiť šesť snímok do šiestich kategórií - Príroda, Kultúra tradície a história, Šport a voľnočasové aktivity, Black and white, Človek a kraj a Architektúra. Fotografie vo všetkých kategóriách musia byť zhotovené na území Prešovského kraja. Uzávierka súťaže je 15. októbra.

Okrem ocenení v jednotlivých kategóriách sú každoročne udelené aj špeciálne ceny Grand Prix, Cena predsedu poroty, Cena Severovýchod Slovenska a Cena verejnosti. Novinkou tohto ročníka je Cena hradu Šariš, ktorú získa najkrajšia fotografia hradu Šariš v rámci kategórie Kultúra, tradície a história.

Vyhodnotenie súťaže bude spojené s vernisážou už tradičnej putovnej výstavy finálových fotografií, ktorá každoročne zavíta na mnohé miesta nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

"Prešovský kraj je zdroj námetov pre každú umeleckú dušu a zároveň je výzvou pre každého turistu, športovca či nadšenca prírody. Mám radosť z každého ročníka tejto súťaže, ktorá originálne predstavuje tento najfotogenickejší kraj Slovenska," dodal Štovka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.06.2021
PSK získal druhé miesto v národnej súťaži o naj propagačný materiál
Prešovský samosprávny kraj uspel v celoslovenskej prestížnej súťaži o najkrajšiu knihu a propagačný materiál o Slovensku za rok 2020. So svojou brožovanou publikáciou Sestry Prešovského kraja, ktorá vznikla k rovnomennému projektu v spolupráci s fotografom Jánom Štovkom, kraj získal druhé miesto.
viac
27.07.2021
Fotografická súťaž Choď a foť je určená profesionálom i amatérom
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska vyhlásila deviaty ročník fotografickej súťaže Choď a foť, do ktorej sa môžu zapojiť profesionálni aj amatérski fotografi. Informoval o tom František Baláž z KOCR Severovýchod Slovenska.
viac
31.07.2023
OOCR Záhorie spustila fotografickú súťaž Záhorie - rozmanitá zem
Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie vyhlásila šiesty ročník fotografickej súťaže Záhorie - rozmanitá zem. Informoval o tom výkonný riaditeľ organizácie Martin Lidaj.
viac
30.11.2023
Do školy a do práce jazdili na bicykli a vyhrali
V septembri sa presúvali za svojimi povinnosťami na bicykli a v novembri boli za svoju aktivitu odmenení hodnotnými cenami. Reč je o účastníkoch 2. ročníka kampane Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Do školy a do práce na bicykli 2023, ktorá už pozná svojich víťazov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %