Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
27.07.2021 04:00

Fotografická súťaž Choď a foť je určená profesionálom i amatérom


Ilustračná snímka: (tasr).


Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska vyhlásila deviaty ročník fotografickej súťaže Choď a foť, do ktorej sa môžu zapojiť profesionálni aj amatérski fotografi. Informoval o tom František Baláž z KOCR Severovýchod Slovenska.


Minulý rok fotografi do súťaže prihlásili rekordných 820 súťažných snímok. O víťazoch v jednotlivých kategóriách rozhodla predovšetkým štvorčlenná odborná porota, ktorej predsedal prešovský fotograf Jano Štovka. Súčasťou komisie boli fotografi Filip Kulišev, Ivan Čaniga a Martin Krystýnek. Verejnosť si v internetovom hlasovaní zvolila za svojho víťaza autora Matúša Murína a jeho záber s názvom Šťastné leto.

„Minulý rok sme v súťaži predstavili dve nové kategórie, ktoré ešte viac obohatili samotnú kampaň. V tomto trende chceme pokračovať, preto tento rok opäť pridávame novú súťažnú kategóriu – PhotoPointPicture nadväzujúcu na našu novú aplikáciu,” povedal výkonný riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

KOCR Severovýchod Slovenska vyvíja v tomto roku aplikáciu PhotoPoint určenú špeciálne pre fotografov, v ktorej budú vytipované fotogenické miesta Prešovského kraja.

„Autori snímok ju v blízkej dobe budú môcť využiť napríklad aj pre svoje zábery, ktoré zachytia práve pre súťaž Choď a foť,” doplnil Janoško. Aplikácia bude prístupná pre mobilné operačné systémy Android a iOS.

Fotografie do deviateho ročníka súťaže Choď a foť je možné zasielať na e-mailovú adresu chodafot@severovychod.sk do 17. októbra. Hlavnou podmienkou je, aby bola fotografia zhotovená na území Prešovského kraja. Všetky pravidlá súťaže, ako aj jednotlivé kategórie sú uvedené na webstránke www.severovychod.sk. Vernisáž víťazných fotografií sa uskutoční v závere roka na základe aktuálnych pandemických opatrení.

„Každoročne je vernisáž výstavy spojená s odovzdávaním cien pre fotografov. Výstava je nateraz umiestnená v Snine, odmeňovanie by sme však radi uskutočnili v krajskom meste, preto sme sa rozhodli odovzdávanie cien za ročníky 2020 a 2021 spojiť,” dodal Janoško.

Víťazné zábery z ôsmeho ročníka súťaže sú voľne prístupne k nahliadnutiu v Dome kultúry v Snine alebo na www.severovychod.sk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.09.2017
Cyklopátrania Prešovským krajom ukončia preteky v Prešove
Zábavno-poznávacie preteky Cyklopátrania Prešovským krajom vyvrcholia 9. septembra pretekom v Prešove. Cyklisti rôznych vekových a výkonnostných kategórií objavia zaujímavosti krajského mesta a jeho okolia.
viac
30.11.2020
Anketu Najlepší v cestovnom ruchu PSK prispôsobili koronakríze
Siedmy ročník ankety Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja za rok 2020 vyhlásila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska. Tradičné kategórie tento rok nahradia len dve, reagujú tak na situáciu okolo nového koronavírusu.
viac
17.12.2020
KOCR Severovýchod Slovenska spúšťa kampaň Zimná výzva
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska v spolupráci s Prešovským samosprávnym krajom spúšťa v tomto roku novú kampaň na zimnú turistickú sezónu.
viac
06.03.2023
Verejnosť sa môže zapojiť do fotografickej súťaže Choď a foť
Verejnosť sa môže zapojiť do fotografickej súťaže o najkrajšie zábery Prešovského kraja s názvom Choď a foť. Fotosúťaž každoročne vrcholí vernisážou putovnej výstavy zostavenej z víťazných a finálových fotografií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %