Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
22.10.2021 09:50

Deň komunálu v Chorvátskom Grobe


Ilustračná snímka z rokovania


Združenie miest a obcí Slovenska dnes organizovalo DEŇ KOMUNÁLU v spolupráci s Združením miest a obcí Malokarpatského regiónu.


Primátori so starostami z tohto regionálneho združenia sa venovalo modernizácii miestnej územnej samosprávy a tiež aktuálne legislatíve vrátane problematiky s energiami a tiež aktuálnou legislatívou, ktorá bude predmetom rokovania Predsedníctva ZMOS budúco týždňovú stredu. K tejto téme diskusiu viedol ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS Michal Kaliňák. Po tomto bode sa pozornosť aj diskusia sústredili na problematiku odpadového hospodárstva a činnosti Environmentálneho fondu, kde za ZMOS informoval prvý podpredseda a starosta obce Košeca Radomír Brtáň a Slávka Lenčešová, expert Kancelárie ZMOS. Ďalšou, nemenej dôležitou témou boli eurofondy a miestne akčné skupiny. Tieto témy patrili Zuzana Špačekovej, expertke Kancelárie ZMOS.

Súčasťou DŇA KOMUNÁLU bolo aj vystúpenie generálneho riaditeľa Štátneho fondu rozvoja bývania Tomáša Lamprechta. Na podujatí nechýbala ani téma GDPR a kybernetickej bezpečnosti, ktorú uviedol zástupca partnera ZMOS, spoločnosti osobnyudaj.sk Na podujatí sa tiež zúčastnil zástupca strategického partnera ZMOS, a to KOMUNÁLNEJ POISŤOVNE.

Podujatie sprevádzala diskusia v rámci ktorej boli s aplikačnou praxou konfrontované mnohé paragrafové nastavenia legislatívy a podzákonných noriem, ale aj problémy k neprístupu tohto regiónu k eurofondom.

DEŇ KOMUNÁLU viedol predseda regionálneho združenia a starosta obce Slovenský Grob Štefan Gašparovič a tiež starostka obce Chorvátsky Grob Vladimíra Vydrová.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.05.2021
DEŇ KOMUNÁLU v regiónoch košického kraja
Posledné pracovné dni posledného májového týždňa patrili podujatiu DEŇ KOMUNÁLU, ktorý Združenie miest a obcí Slovenska organizuje v spolupráci s regionálnymi ZMO.
viac
21.06.2021
DEŇ KOMUNÁLU v Revúcej a Martine
Združenie miest a obcí Slovenska aj koncom minulého týždňa po dohode s regionálnymi združeniami realizovalo DEŇ KOMUNÁLU.
viac
09.07.2021
DEŇ KOMUNÁLU v ľubovnianskom regióne
Aj napriek letným prázdninám Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje v DŇOCH KOMUNÁLU. Vo štvrtok 8. júla sa podujatie uskutočnilo vďaka spolupráci s Ľubovnianskym regionálnym združením miest a obcí Slovenska.
viac
12.11.2021
Výstavba obchvatu Slovenského Grobu a Chorvátskeho Grobu je v plnom prúde
Výstavba cesty, ktorá obíde Slovenský Grob a Chorvátsky Grob, je v plnom prúde. Práce sa týkajú aktuálne úpravy podložia a prvých prekládok inžinierskych sietí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %