Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
25.05.2021 03:15

Ďalšie očkovacie miesto otvára župa v Malackách


Ilustračná snímka: (tasr).


Od soboty 29. mája sa v zdravotnom stredisku Na brehu 3 (za budovou predajne Billa) otvorí už štvrté očkovacie miesto bratislavskej župy pod gesciou troch tunajších lekárov – MUDr. Jána Bullu, MUDr. Tatiany Spevákovej a MUDr. Petry Kovarovičovej. Za víkend by mohlo zaočkovať okolo 800 ľudí.


Obyvatelia Malaciek a Záhoria sa budú môcť nechať zaočkovať priamo vo svojom regióne.

„Keďže záujem o očkovanie je v Bratislavskom kraji stále najvyšší z celého Slovenska, má vznik ďalších očkovacích miest veľký význam. Prispieva sa tak k rýchlejšiemu zaočkovaniu ľudí a vybudovaniu kolektívnej imunity voči koronavírusu, aby sme sa čím skôr mohli vrátiť k bežnému životu,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Tento týždeň sa bude očkovať len cez víkend, v sobotu a nedeľu a to vakcínami Comirnaty od výrobcu Pfizer/BioNTech. Každý zaočkovaný dostane anglicko-slovenský doklad o zaočkovanosti s QR kódom. Očkovacie miesto bude zatiaľ k dispozícii nasledovne:

Sobota 29.5. od 8:00 do 18:00 hod.

Nedeľa 30.5. od 8:00 do 18:00 hod.

Od ďalšieho týždňa je pripravené okrem víkendu pracovať štvrtky a piatky popoludní. To už by mali byť k dispozícii dve vakcíny – AstraZeneca a Comirnaty od Pfizer/BioNTech.

V registrácii sa nič nemení. Prihlasovanie sa záujemcov o očkovanie je cez štátny systém Národného centra zdravotníckych informácií. Na stránke bratislavského kraja sa však môžete prihlásiť na očkovanie ako náhradník. Uprednostnení sú držitelia preukazu ŤZP, chronicky chorí pacienti, darcovia krvi a tehotné ženy. Súčasťou je aj možnosť vybrať si očkovacie miesto.

Do zoznamu náhradníkov sa dá registrovať tu: https://bratislavskykraj.sk/ockovanie-nahradnici

„Otvorenie nového vakcinačného centra je potvrdením skvelej spolupráce nášho mesta s Bratislavským samosprávnym krajom. Som rád, že za jeho vytvorením stoja lekári z nášho regiónu. Ide už o druhé vakcinačné centrum v Malackách, to prvé je už od februára etablované v nemocnici. Verím, že obe prispejú k nášmu spoločnému boju proti koronavírusu, aby sme už čoskoro mohli znovu viesť normálne životy,“ uzavrel Juraj Říha, primátor Malaciek.

 

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.03.2021
Banskobystrický samosprávny kraj otvoril očkovacie centrum vo Zvolene
V priestoroch jedálne spoločnosti Doprastav vo Zvolene včera začalo fungovať v poradí tretie Očkovacie centrum Banskobystrického samosprávneho kraja.
viac
08.04.2021
BBSK prišiel s projektom mobilných očkovacích jednotiek
Banskobystrický samosprávny kraj zareagoval na nepriaznivé štatistiky o nízkom počte zaočkovaných seniorov z najohrozenejších skupín proti ochoreniu COVID-19. Na včerajšom tlačovom brífingu predstavil projekt mobilného očkovania, vrátane call centra, ktoré má najstarších aktívne obvolávať.
viac
14.04.2021
Župa otvorila ďalšie očkovacie centrum v Starej Ľubovni
Prešovský samosprávny kraj po Prešove, Humennom a Poprade otvoril včera v spolupráci s Ľubovnianskou nemocnicou nové veľkokapacitné očkovacie centrum v Starej Ľubovni. Jeho fungovanie poznačili opakované problémy s prihlasovaním záujemcov cez štátny registračný systém.
viac
16.04.2021
V Senci schválili vakcinačné centrum
V meste Senec schválili vakcinačné centrum pre ľudí, ktorí sa budú chcieť zaočkovať proti ochoreniu COVID-19. Do konca apríla by ho mali spustiť v Mestskom kultúrnom stredisku Labyrint.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %