Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
11.12.2019 04:05

Ďalšie úspešné projekty mesta Žilina s podporu Nadácie Kia Motors Slovakia


Budova Metského úradu v Žiline. Snímka zdroj: Žilina Gallery


Nákup rehabilitačných pomôcok pre seniorov, modernizácia detského dopravného ihriska, bicykle pre mestských policajtov, edukačné, športové pomôcky pre deti z rómskej komunity a prístroje na diagnostiku s cvičeniami pre zrakovo postihnuté deti.


To sú praktické výstupy piatich projektov, ktoré v uplynulých dňoch ukončilo mesto Žilina. Na ich realizáciu prispela Nadácia Kia Motors Slovakia sumou spolu takmer 27 600 eur.

„Vážim si, že spolupráca so spoločnosťou Kia Motors Slovakia a jej nadáciou je živá a že prináša množstvo dobrého v našom meste a zariadeniach, ktoré spravujeme. Okrem veľkých projektov, ako je napríklad obľúbený bikesharing, spolupracujeme aj pri realizácii malých komunitných aktivít. Ja verím, že aj uskutočnené projekty v zariadeniach pre deti, seniorov, v komunitnom centre či v mestskej polícii prispejú k väčšej spokojnosti a radosti,“ uviedol primátor Peter Fiabáne

„Tohtoročné návrhy mesta Žilina predstavovali spojenie našich hlavných strategických pilierov spoločenskej zodpovednosti – mobility, vzdelávania a športu. Veríme, že rozsah zrealizovaných aktivít prispeje k zlepšeniu životných podmienok obyvateľstva naprieč rôznymi sociálnymi a ekonomickými skupinami,“ zhodnotil Branislav Hadár, správca Nadácie Kia Motors Slovakia.

Podporu vo výške 2 600 eur použilo Komunitné centrum na Bratislavskej ulici v Žiline na nákup nových športových a edukačno-interaktívnych pomôcok, ktoré prispejú ku kvalitnejšiemu vzdelávaniu detí z marginalizovanej rómskej komunity. Pomôžu tiež k predchádzaniu vzniku sociálno-patologických javov a k pravidelnej realizácii nových záujmových aktivít, bezpečnému a zmysluplnému tráveniu voľného času s možnosťou rozširovať deťom ich zručnosti.

Klienti Zariadenia pre seniorov – ÚSMEV v Žiline, ktorí majú poruchy pohybového aparátu, čiastočne mobilní seniori využívajúci kompenzačné pomôcky, ale aj tí, ktorí trpia chronickými bolesťami chrbtice môžu využívať nové rotopedy a pomôcky na bazálnu stimuláciu na prevenciu tvorby preležanín. Prístroj Biomag Lumina FSX zas napomôže liečbe rán a zmierňovaniu bolesti. Aktívne ho bude využívať 61 z celkového počtu 64 klientov zariadenia. Nákup pomôcok do zariadenia stál 5 500 eur.

Rýchlejší pohyb v uliciach a lepší kontakt s obyvateľmi si od cyklohliadok sľubuje Mestská polícia v Žiline. V projekte, ktorý predložila v rámci partnerského grantového programu Nadácie Kia Motors Slovakia, žiadala 2 800 eur na nákup 8 bicyklov pre potreby polície. Zvyšnú časť 2 400 eur zafinancovala z vlastných zdrojov.

 

 

 

 

Viac ako 7 800 eur prispela nadácia na modernizáciu prístrojov určených na diagnosticko-rehabilitačné cvičenia pre zrakovo postihnuté deti, obnovu edukačných pomôcok a zavedenie interaktívneho systému do vzdelávania v Zariadení starostlivosti pre deti do 3 rokov veku dieťaťa na ulici Veľká okružná a Puškinova v Žiline. Detičky potešili nové pomôcky a hračky určené na zlepšenie vzdelávania, rozvoj ich osobnosti, osvojenie si návykov a väčšiu socializáciu.

 

Detské dopravné ihrisko na Nanterskej ulici v Žiline bolo otvorené v roku 2009 a odvtedy sa v ňom investovalo len minimálne. Okrem škôl je otvorené aj verejnosti a široko využívané. Ročne je v ňom vyškolených približne 3 400 detí. Investícia z grantu nadácie vo výške 8 900 eur bola určená na nákup nových pomôcok a do zatraktívnenia celého priestoru dopravného ihriska.

 

Autor: Vladimír Miškovčík, hovorca mesta


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.09.2016
Mestu záleží na vzdelávaní žilinských detí
Primátor Igor Choma a správca Nadácie Kia Motors Slovakia Dušan Dvořák oficiálne otvorili školský rok na Základnej škole Gaštanová 56, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Spoločne popriali žiakom úspešný rok a učiteľom veľa energie pri výkone ich práce.
viac
19.12.2017
Nadácia Kia Motors Slovakia obdarovala aj žilinských školákov
Mikulášska nádielka od Nadácie Kia Motors Slovakia v tomto roku potešila najmä škôlkarov a žiakov základných škôl, ktorí sa budú môcť vďaka získaným pomôckam efektívne vzdelávať a rozvíjať svoje technické i kreatívne myslenie.
viac
11.02.2020
Milión eur z Nadácie Kia Motors Slovakia zavŕšil dar pre žilinskú traumatológiu
Najnovším úspešným projektom za spolu 140-tisíc eur sa stal nákup moderného diagnostického prístroja na operačné sály úrazovej chirurgie a výmena okien na oddelení klinickej a radiačnej onkológie.
viac
29.09.2021
Nadácia Ekopolis spolu s partnermi rozdeľuje 1,87 milióna eur medzi 44 projektov
Banskobystrická Nadácia Ekopolis spoločne s Nadáciou otvorenej spoločnosti a Karpatskou nadáciou vyhlásili výsledky v poslednom, treťom kole výziev v grantovom programe Active Citizens Fund (ACF) - Slovakia, ktorý podporuje mimovládne organizácie na Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %