Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
20.12.2021 04:15

Autobusové stanice na hornej Nitre vybavili defibrilátormi


Snímka zdroj: (FB / SAD Prievidza a.s. oficiálna stránka).


Automatizované externé defibrilátory (AED) pribudli na autobusových staniciach v Prievidzi, Partizánskom a Bánovciach nad Bebravou.


Ich umiestnenie zabezpečil prevádzkovateľ staníc v spolupráci s dopravcom, v prípade záchrany života ich bude môcť použiť každý občan. Informovala o tom pracovníčka marketingu SAD Prievidza Linda Delgado Turcerová.

AED sa používa v prípadoch život ohrozujúcich srdcových arytmií, ktoré vedú k náhlej zástave srdca. "Pri takejto príhode dochádza v priebehu niekoľkých sekúnd k bezvedomiu pacienta, absencii životne dôležitých funkcií a situácia si vyžaduje okamžitú pomoc od ľudí, ktorí sú nablízku," priblížila Delgado Turcerová.

Defibrilátory sú umiestnené v zabezpečovacích skrinkách na staniciach, v Prievidzi a Partizánskom na stĺpoch nástupíšť prímestskej dopravy a v Bánovciach nad Bebravou priamo v budove dopravcu. "V prípade potreby použitia stačí zavolať na linky 155 alebo 112, na ktorých ich pracovník oznámi dotyčnému číselný kód na odomknutie skrinky a bude nápomocný pri záchrane života, pokiaľ nepríde záchranná zdravotná služba," dodala Delgado Turcerová.

Umiestnenie pomôcok na záchranu života zabezpečila spoločnosť Advance Investments, ktorá stanice prevádzkuje v spolupráci s dopravcom SAD Prievidza.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.12.2016
Hornonitrianske radnice nemajú financie na zvýšenie miezd v ďalších školách
Samosprávy nemajú dostatok financií na možné zvyšovanie miezd pedagogických pracovníkov v materských školách, základných umeleckých školách (ZUŠ) či centrách voľného času v zmysle nových požiadaviek školských odborov, o ktorých v súčasnosti rokuje s odborármi rezort školstva.
viac
29.06.2018
ZMO HN - štyri základné piliere transformácie hornej Nitry
Združenie miest a obcí hornej Nitry (ZMO HN) združuje 52 miest a obcí na území,ktoré je tradične spájané s baníctvom. Začiatkom roka sa otvorila aj na pôde Európskej komisie téma transformácie hornej Nitry – „Prechod od uhlia na hornej Nitre“.
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
21.01.2022
Investície do kvality života ľudí na hornej Nitre sú prioritou
Prioritou Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sú v rámci Plánu spravodlivej transformácie investície do kvality života ľudí na hornej Nitre.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %