Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
13.12.2019 11:50

Pomocnú ruku podá Prešovu aj Žilina


Ilustračná snímka, zdroj: Žilina Gallery


Pomoc v podobe finančnej dotácie z rozpočtu mesta vo výške 10-tis. eur poskytne Prešovu aj žilinská radnica. Peniaze budú použité na výdavky súvisiace s odstraňovaním následkov výbuchu plynu v bytových domoch na Mukačevskej ulici v Prešove a na pomoc osobám postihnutým touto tragickou udalosťou.


Nešťastie v podobe výbuchu plynu, ktoré sa udialo minulý týždeň v piatok na prešovskom sídlisku ukázalo aj solidárnosť a empatiu ľudí, ktorí sa zomkli a bezprostredne po tragédii podali pomocnú ruku, aby tak aspoň čiastočne zmiernili nepriazeň osudu obyvateľom postihnutých výbuchom.

„Hlboko nás zasiahla tragická udalosť, ktorá sa minulý týždeň udiala v Prešove a súcitíme so všetkými dotknutými občanmi. Následky tejto neľahkej situácie sme sa rozhodli zmierniť aj my v Žiline, a preto mestu Prešov poskytneme dotáciu v sume 10 000 eur. Tá bude použitá na likvidáciu škôd spôsobených výbuchom plynu v postihnutej bytovke, aj na pomoc ľuďom, ktorí sa po výbuchu nachádzajú v krízovej situácii,“ dodal primátor Peter Fiabáne.

Pomôcť môžu aj Žilinčania, a to zaslaním dobrovoľného finančného príspevku na verejný účet, ktorý pre občanov postihnutých tragickým výbuchom na Mukačevskej ulici zriadilo mesto Prešov. Všetky potrebné informácie nájdu na: www.presov.sk/oznamy/verejny-ucet-na-pomoc-ludom-z-bytoveho-domu-na-mukacevskej-ulici.html

Autor: Vladimír Miškovčík, hovorca mesta


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2017
Advokáti budú zadarmo radiť Prešovčanom
Prešovská radnica podporila projekt bezplatného právneho poradenstva. Advokáti budú Prešovčanom zdarma radiť v priestoroch MsÚ 26. apríla 2017.
viac
18.05.2019
Jubilanti sa stretli s primátorom na žilinskej radnici
Stretnutie Žilinčanov, ktorí oslávili okrúhle životné jubileum a vedenia mesta Žilina sa uskutočnilo v stredu 15. mája 2019 o 14.00 hod. na Radnici mesta Žilina.
viac
09.12.2019
Verejný účet na pomoc ľuďom z bytového domu na Mukačevskej ulici
Mesto Prešov zverejňuje číslo účtu, na ktoré môžu ľudia prispieť pre občanov postihnutých tragickým výbuchom na Mukačevskej ulici.
viac
14.12.2019
Svätý Jur venuje výťažok z vianočného koncertu Prešovu, pomoc chystá aj Pezinok
Mesto Svätý Jur venuje výťažok z vianočného koncertu Simy Martausovej Prešovu. Chce tak pomôcť obyvateľom, ktorých zasiahla tragická udalosť - výbuch plynu v bytovke na Mukačevskej ulici. Finančnú pomoc Prešovu chystá aj mesto Pezinok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %