Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
14.12.2019 03:05

Svätý Jur venuje výťažok z vianočného koncertu Prešovu, pomoc chystá aj Pezinok


Svätý Jur. Snímka zdroj: Slovakia.travel


Mesto Svätý Jur venuje výťažok z vianočného koncertu Simy Martausovej Prešovu. Chce tak pomôcť obyvateľom, ktorých zasiahla tragická udalosť - výbuch plynu v bytovke na Mukačevskej ulici. Finančnú pomoc Prešovu chystá aj mesto Pezinok.


Mesto Svätý Jur venuje výťažok z vianočného koncertu Simy Martausovej mestu Prešov. Chce tak pomôcť obyvateľom, ktorých v piatok 6. decembra zasiahla tragická udalosť - výbuch plynu v bytovke na Mukačevskej ulici. Finančnú pomoc Prešovu chystá aj mesto Pezinok.       

"Na vianočnom koncerte vo Svätom Jure vystúpi Sima Martausová. Dobrovoľné vstupné, ktoré sa na ňom vyzbiera, venuje Svätý Jur mestu Prešov na pomoc pri odstraňovaní následkov spôsobených nedávnou nešťastnou udalosťou," informoval TASR primátor mesta Svätý Jur Šimon Gabura. Koncert sa uskutoční 17. decembra v piaristickom kostole Najsvätejšej Trojice. Okrem príspevkov občanov venuje Svätý Jur zo svojich zdrojov 1000 eur.       

Finančnú pomoc Prešovu chystá aj susedné mesto Pezinok. Jeho primátor Igor Hianik TASR informoval, že zvažujú preto aj zrušenie novoročného ohňostroja. Či ohňostroj bude zrušený a v akej výške bude finančná pomoc Pezinka mestu Prešov, sa rozhodne v pondelok (16. 12.) na mestskom zastupiteľstve.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2019
Poslanci schválili finančný dar 10-tis. eur pre mesto Prešov
Ružomberskí mestskí poslanci na stredajšom rokovaní schválili nenávratnú finančnú pomoc pre mesto Prešov v sume 10-tis. eur. Ide o peniaze pre obyvateľov Prešova, ktorých v piatok 6. decembra postihla tragická udalosť výbuchu plynu na Mukačevskej ulici.
viac
13.12.2019
Pomocnú ruku podá Prešovu aj Žilina
Pomoc v podobe finančnej dotácie z rozpočtu mesta vo výške 10-tis. eur poskytne Prešovu aj žilinská radnica. Peniaze budú použité na výdavky súvisiace s odstraňovaním následkov výbuchu plynu v bytových domoch na Mukačevskej ulici v Prešove a na pomoc osobám postihnutým touto tragickou udalosťou.
viac
17.12.2019
Mesto Skalica zrušilo ples aj novoročný ohňostroj
Mesto Skalica zrušilo ples, ktorý sa mal uskutočniť 11. januára 2020, a takisto sa neuskutoční novoročný ohňostroj. Informovalo o tom mesto na sociálnej sieti.
viac
24.10.2020
Mesto Prešov v čase pandémie podáva pomocnú ruku gastro prevádzkam
Majitelia kaviarní a gastro prevádzok v Prešove budú môcť prevádzkovať svoje letné terasy alebo sedenia aj v zime.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %