Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
21.10.2021 11:35

PSK začína očkovať treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19


Ilustrační snímka, zdroj: TASR


Prešovský samosprávny kraj spúšťa v sobotu (23. 10.) očkovanie treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Pilotne ňou začne očkovať vo veľkokapacitnom očkovacom centre v SOŠ technickej na Volgogradskej ulici v Prešove, a to ľudí s poruchou imunity.


Ako TASR informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová, očkovať sa bude od 8.00 do 18.00 h.       

"Očkovacie tímy budú preočkovávať jednotne vakcínou od Pfizer/BioNTech, konkrétne v spoločenskej miestnosti školy v samostatných kójach, ktoré budú rozdelené na dve skupiny. V prvej budú očkovaní ľudia s pozývacou SMS zo štátnej čakárne, v druhej záujemcovia bez registrácie s potvrdením diagnózy od svojho lekára, ktorým bude tretia dávka aplikovaná na počkanie,“ uviedol predseda PSK Milan Majerský s tým, že na tento teň majú zakontrahovaných spolu 1200 vakcín.       

V réžii kraja pokračuje nadchádzajúci víkend očkovanie na počkanie v obchodných centrách. Už štandardne bude prebiehať v obchodných centrách na Ulici Armádneho generála Svobodu v Prešove a na Dlhých Honoch v Poprade, a to v nedeľu (24. 10.) od 10.00 do 16.00 h.       

Počas tohto pracovného týždňa je v teréne tiež mobilná očkovacia jednotka PSK. Vyrazila do Spišského Podhradia, Svitu i Lendaku, kde by mala v spolupráci s miestnymi samosprávami  preočkovať prvou dávkou vakcíny Janssen spolu 200 záujemcov.       

Kraj je pripravený spustiť preočkovanie treťou dávkou taktiež vo svojich veľkokapacitných centrách v Humennom a Poprade. Ich otvorenie bude závisieť od záujmu zo strany ľudí.       

"Očkovanie treťou dávkou vakcíny proti novému koronavírusu je v prvej fáze je určené pre imunosuprimovaných ľudí, teda ľudí s poruchou imunity – onkologických pacientov, ľudí s oslabenou imunitou alebo autoimunitným ochorením, ako aj pacientov na kortikoidnej liečbe, napríklad astmatikov," vysvetlila Jeleňová.       

Tieto skupiny ľudí boli informované o možnosti svojho preočkovania prostredníctvom SMS správy z Národného centra zdravotníckych informácií. Centrum ich zároveň vyzvalo na registráciu  cez štátnu čakáreň. Treťou dávkou vakcíny budú ľudia s uvedenými diagnózami zaočkovaní aj bez nutnosti registrácie. Stačí sa im na mieste očkovania preukázať informatívnou SMS správou o ich zaradení do fázy tretieho očkovania, alebo v prípade, ak túto SMS správu neobdržali, potvrdením stanovenej diagnózy od svojho všeobecného lekára či špecialistu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2021
KSK spúšťa očkovanie treťou dávkou vakcíny proti COVID-19
Košický samosprávny kraj (KSK) začína očkovať treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Vo veľkokapacitnom krajskom očkovacom centre na Ostrovského ulici v Košiciach by ju malo v nedeľu 24. októbra dostať prvých 1100 východniarov.
viac
22.10.2021
V trnavskej nemocnici podali tretiu dávku vakcíny už takmer 500 ľuďom
Fakultná nemocnica rnava začala v tomto týždni s podávaním tretej dávky vakcíny od firmy Pfizer/BioNTech. Od pondelka (18. 10.) podľa hovorcu Mateja Martoviča podali popri prvých a druhých dávkach vakcíny tretiu dávku spolu 482 osobám.
viac
23.10.2021
Kraj spustil očkovanie treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) otvoril v sobotu 23. októbra dve veľkokapacitné očkovacie centrá (VKOC), v ktorých podáva aj tretiu dávku vakcíny od Pfizer/BioNTech proti ochoreniu COVID-19.
viac
25.10.2021
O očkovanie v nákupnom centre je záujem,ľudia vítajú aj výjazdové očkovanie
O očkovanie v nákupnom centre na Einsteinovej ulici v bratislavskej Petržalke, ktoré nedávno zriadil Bratislavský samosprávny kraj (BSK), majú ľudia záujem. Denne ho navštívi v priemere približne 50 až 60 ľudí rôznych vekových skupín.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %