Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
21.09.2021 09:15

Budovu bývalej práčovne plánujú zbúrať, namiesto nej postavia plaváreň


Ilustračná snímka


O tom, ako bude vyzerať nový objekt a areál plavárne s celoročnou prevádzkou v Dubnici nad Váhom rozhodne odborná porota, zložená z architektov z celého Slovenska.


Odborná porota architektov, ktorá bude hodnotiť súťaž o budúcu podobu novej plavárne s celoročnou prevádzkou, zasadala v polovici septembra.

„V tomto čase sme tesne pred spustením architektonickej súťaže. Vďaka nej bude spomedzi súťažiacich vybraný víťaz a zhotoviteľ projektovej dokumentácie k pripravovanému projektu plavárne. Definovali sme si podmienky a kritériá, ktoré budú súčasťou zadania súťaže. K novej plavárni sme opäť o krok bližšie,“ vysvetlila Eva Granátová z oddelenia strategického rozvoja mesta a verejného obstarávania.

Samotná architektonická súťaž by mala trvať tri mesiace. Po nej bude môcť mesto pristúpiť k rokovaniu s víťazom súťaže o uzatvorení zmluvy na realizáciu projektových prác.

Nová plaváreň by mala vyrásť na mieste chátrajúcej práčovne pri zimnom štadióne. Táto lokalita je vhodná z viacerých dôvodov. Napr. prebytkové teplo zo zimného štadióna, ktoré vzniká pri výrobe ľadu, by mohlo byť využívané na ohrev vody v bazéne. Prevádzka budúcej plavárne tak bude ekonomickejšia a aj ohľaduplná k životnému prostrediu. V blízkosti sa taktiež nachádzajú parkoviská s kapacitou približne sto státí.

Budova bývalej práčovne je momentálne jedným z problematickejších objektov. Priťahuje zo spoločnosti vyčlenených jedincov, zriedkavé nie sú ani zásahy polície. „Budovu preto v blízkej dobe asanujeme, a to najmä z hľadiska bezpečnosti obyvateľov, ktorí v tejto lokalite žijú alebo ňou prechádzajú, nehovoriac o susednom zariadení pre seniorov,“ dodal k téme dubnický primátor Peter Wolf.

Presný termín zbúrania budovy závisí od trvania potrebných prípravných prác a nevyhnutných administratívnych postupov.

Autor: (ts-Dubnica nad Váhom, Mgr. Veronika Rezáková)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.10.2018
Víťazmi Majstrovstiev SR v hasičskom športe sa stali hasiči z Popradu
Družstvo z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (OR HaZZ) v Poprade zvíťazilo v celkovom bodovaní 46. ročníka Majstrovstiev Slovenskej republiky v hasičskom športe, ktoré sa začali v utorok (9.10.) v Dubnici nad Váhom a v stredu vyvrcholili v areáli OR HaZZ v Martine.
viac
22.05.2020
Rekonštrukciu domu kultúry v Dubnici nad Váhom by mali ukončiť v decembri
Rekonštrukciu domu kultúry v Dubnici nad Váhom za viac ako 1,4 milióna eur by mali dokončiť do konca tohto roku. Počas kontrolného dňa to povedal dubnický primátor Peter Wolf.
viac
27.05.2021
Dubnica získala na výstavbu cyklotrasy viac ako 824-tisíc eur
Nový cyklistický chodník s dĺžkou 2,9 km prepojí mesto Dubnica nad Váhom napojením zo Štúrovej ulice s mestskou časťou Prejta bezpečným aj atraktívnym spôsobom.
viac
03.09.2022
Rekonštrukcia Námestia Matice slovenskej napreduje podľa plánu
Kontrolný deň na stavbe potvrdil priebeh prác v súlade s očakávaným harmonogramom. Komplexná obnova Námestia Matice slovenskej v Dubnici nad Váhom by nemala trvať dlhšie ako 12 mesiacov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %