Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
19.02.2024 12:25

Súkromní investori plánujú v Partizánskom postaviť 228 domov a bytov


Ilustračná snímka, zdroj: mesto Partizánske


Súkromní investori plánujú v partizánskej mestskej časti Šimonovany postaviť 123 nových rodinných domov a 105 bytov v nízkopodlažných domoch. O zámere pod názvom Nové Šimonovany informoval primátor Jozef Božik v nadväznosti na rokovania s investormi.


I8ndividuálnu bytovú výstavbu a hromadnú bytovú výstavbu plánuje zrealizovať trojica investorov - spoločnosti Kamilstav, 3H Studio, Peterra Property a architekt Marián Minarovič, spresnil primátor. V tejto súvislosti vyzdvihol, že je v meste záujem o nové investície.         

Primátor pripomenul, že v meste postavili za posledné roky viac ako 650 nových rodinných domov a bytov. V meste podľa neho pribudlo 87 mestských bytov a bytov v bývalých mestských priestoroch, súkromní investori tiež postavili na území mesta viac ako 200 nových rodinných domov. "Ďalších 150 bytových jednotiek v troch bytových domoch pribudne na Šípku, pričom s ich výstavbou začína investor v tomto roku," dodal Božik.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.05.2016
Obec chce postaviť dom smútku, ako jediná z okolia ho zatiaľ nemá
Výstavba domu smútku je jedným z aktuálnych zámerov vedenia obce Belín v okrese Rimavská Sobota. Ako informoval starosta Ivan Očenáš ml., ich dedina je poslednou v okolí, ktorá takýto objekt zatiaľ nemá.
viac
20.02.2019
Obec Kecerovce plánuje výstavbu ďalších nájomných bytov
Spolu 48 obecných nájomných bytov nižšieho štandardu by mohlo vyrásť v obci Kecerovce v okrese Košice-okolie do konca tohto roka. Projekt odobrilo obecné zastupiteľstvo na svojom februárovom zasadnutí. Ako pre TASR povedal starosta Miroslav Galas-Zaufal, záujem o byty je veľký.
viac
05.08.2020
ŠÚSR: Ku koncu júla sčítali 20,6 percenta bytov na Slovensku
Slovensko pokračuje v sčítaní bytov a domov v spolupráci so samosprávami, ku koncu júla sčítali 20,6 percenta bytov. Najrýchlejšie sčítavajú domy a byty v Nitrianskom, Trnavskom a Banskobystrickom kraji.
viac
21.01.2021
Mesto Košice chce na Jesenského ulici stavať nájomné byty
Na Jesenského ulici v Košiciach by mohli vyrásť mestské nájomné byty. Mesto vyhlásilo súťaž návrhov na ich výstavbu, lehota na predkladanie ponúk uplynie 1. februára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %