Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
13.04.2024 08:00

NKN spúšťa nový grantový program Eko ďalej


Webbanner Eko ďalej. Zdroj: www.nkn.sk


Nitrianska komunitná nadácia (NKN) spúšťa nový grantový program Eko ďalej. Žiadatelia môžu v rámci neho získať na rôzne ekologické projekty dotáciu do výšky 2500 eur.


Ako uviedla NKN, cieľom programu je podporovať verejnoprospešné aktivity a kreatívne nápady občanov Nitry. "Ich účelom má byť zvyšovanie a ochrana biodiverzity, znižovanie emisií oxidu uhličitého a prispôsobenia sa klimatickej zmene. Podporené môžu byť aj aktivity zamerané na minimalizáciu tvorby odpadu a zefektívnenie separovaného zberu komunálneho odpadu či na zvyšovanie environmentálneho povedomia obyvateľov mesta," informovala NKN.         

O granty z programu Eko ďalej môžu žiadať organizácie a neformálne skupiny. "Projekty musia byť realizované na katastrálnom území Nitry. Uzávierka programu je 6. mája 2024," doplnila NKN.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2020
Verejné hlasovanie určilo projekty podporené z participatívneho rozpočtu
Projekty, ktoré podporia z nitrianskeho grantového programu Mením Moje Mesto, sú už známe. Ľudia vo verejnom hlasovaní vyberali z 29 verejnoprospešných zámerov. Finančnú podporu získa desať projektov, ktoré dostali najviac hlasov.
viac
12.11.2020
Program Spoločne pre región opäť podporí projekty na východe
Grantový program Spoločne pre región opäť rozdelí 13 000 eur na podporu verejnoprospešných komunitných projektov na východnom Slovensku. V poradí 14. ročník programu otvárajú Karpatská nadácia a košická hutnícka spoločnosť.
viac
15.06.2021
NKN podporí projekty zamerané na obnovu verejných priestorov
Aktivisti, dobrovoľníci a neformálne združenia majú ešte tri dni na to, aby požiadali o podporu z grantového programu s názvom Upracme si spolu. Nitrianska komunitná nadácia (NKN) môže na úspešné zámery poskytnúť z programu dotáciu do 1000 eur.
viac
12.03.2024
Nadácia SlSp vyhlásila ďalší ročník grantového programu Pre budúcnosť
Nadácia Slovenskej sporiteľne vyhlásila ďalší ročník grantového programu Pre budúcnosť. Tretí ročník grantového programu hľadá riešenia blízke prírode, ktoré majú reálny environmentálny vplyv, nielen estetický či voľnočasový.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %