Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
22.04.2024 07:50

Mesto Senec v pondelok rozbieha službu zdieľaných bicyklov


Snímka zdroj: Arriva


V pondelok 22. apríla, symbolicky na Deň Zeme, štartujú v Senci novú službu zdieľaných bicyklov. Obyvatelia ich nájdu na 12 miestach po celom meste. Informuje o tom samospráva na sociálnej sieti.


"Zdieľané bicykle budú umiestnené tam, kde ich Senčania najviac využijú - pri mestskom úrade, na autobusovej a železničnej stanici, pri supermarketoch na Sokolskej, Bratislavskej, Svätoplukovej a na Boldockej ceste, pri hoteli Senec, na ulici Janka Jesenského, pri športovej hale Slávia, vedľa Gymnázia Antona Bernoláka a pri Strednej odbornej škole automobilovej," konkretizuje samospráva.         

Dodáva, že na pondelkovom podujatí pri príležitosti Dňa Zeme bližšie predstavia novú službu aj zástupcovia spoločnosti Arriva, ktorá bude zabezpečovať prevádzku bikesharingu v Senci.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.03.2019
Systém zdieľaných bicyklov ponúkne 120 bicyklov na 20 stanovištiach
Mesto Žilina spustí systém zdieľaných bicyklov pod značkou BikeKIA v piatok 29. marca na Námestí Andreja Hlinku. Žilinčania budú mať k dispozícii 120 bicyklov na 20 stanovištiach. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Barbora Zigová.
viac
08.07.2021
Po Prešove môžete jazdiť už aj na zdieľaných bicykloch
Mesto Prešov úspešne uviedlo do prevádzky zdieľané bicykle, ktoré prispejú k zvýšeniu mobility obyvateľov. Cieľom takzvaného bikesharingu je zároveň znížiť produkciu škodlivých emisií, zlepšiť kvalitu ovzdušia a podporiť Prešovčanov vo využívaní alternatívnych možností prepravy.
viac
22.03.2022
Bikesharing v Žiline spustia od piatku, rozšíri sa o nové stanice i bicykle
Zdieľané bicykle v Žiline budú v aktuálnej sezóne opäť k dispozícii od piatku 25. marca. Pre verejnosť bude pripravených 123 bicyklov, nájdu ich na 21 staniciach v meste s pevnými stojanmi. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
viac
07.03.2024
Zdieľané bicykle potrebujú spoľahlivého prevádzkovateľa
Služba zdieľaných bicyklov môže výrazne zlepšiť mestskú mobilitu. Podobne ako iné druhy verejnej dopravy však vyžaduje spoľahlivého prevádzkovateľa, investíciu do dopravných prostriedkov a pravidelnú dotáciu na pokrytie nákladov na prevádzku a údržbu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %