Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
26.04.2024 09:55

Dohadovacie konanie: regionálny príplatok školám na odmeňovanie učiteľov


Ilustračná snímka: TASR


Rezort školstva v roku 2024 z dôvodu zvýšenia atraktivity učiteľského povolania a prilákania pedagogických a odborných zamestnancov do oblastí, kde je najväčší nedostatok učiteľov, poskytne školám finančné prostriedky na odmeňovanie.


Finančné prostriedky budú poskytnuté zriaďovateľom podľa § 8c ods. 1 písm. b) zákona č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení v znení neskorších predpisov.

Prehľad o poskytnutých finančných prostriedkoch na osobné náklady na odmeny pre pedagogických a odborných zamestnancov škôl podľa regiónov - 1 etapa

Metodika rozpisu finančných prostriedkov na odmeny pedagogickým a odborným zamestnancom

Autor: (Zdroj: minedu.sk, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.10.2020
(1.) ZMOS adresoval rezortu školstva zásadné pripomienky k aktuálnej NZ
Združenie miest a obcí Slovenska v rámci medzirezortného pripomienkového konania adresovalo ministerstvu školstva zásadné pripomienky k novele zákona o štátnej správe v školstve a školskej samospráve. Kľúčové sa týkajú povinných materských škôl a rozhodovania o sieti škôl.
viac
15.10.2020
(2.) ZMOS adresoval rezortu školstva zásadné pripomienky k aktuálnej NZ
Združenie miest a obcí Slovenska v rámci medzirezortného pripomienkového konania adresovalo ministerstvu školstva zásadné pripomienky k novele zákona o štátnej správe v školstve a školskej samospráve. Kľúčové sa týkajú povinných materských škôl a rozhodovania o sieti škôl.
viac
29.02.2024
T. Drucker: Nový systém odmeňovania učiteľov by mohol byť v marci
Minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže Tomáš Drucker (Hlas-SD) verí, že v marci bude existovať nový systém odmeňovania učiteľov. Stále podľa jeho slov prebiehajú diskusie s partnermi o spravodlivosti príplatkov. Do úvahy pritom berú všetky kraje.
viac
20.03.2024
Učiteľom budú vyplácané regionálne príspevky, prvý v apríli
Rezort školstva zavedie v tomto roku regionálne príspevky pre pedagogických a odborných zamestnancov. Prerozdelí 60 miliónov eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %