Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
06.05.2024 09:05

Mesto Prešov odporúča občanom aktivovať si elektronickú schránku na doručovanie


Slovensko.sk - snímka zdroj: MV SR


Mesto Prešov bude aj v tomto roku doručovať niektoré rozhodnutia prostredníctvom Centrálneho Úradného doručovania (CÚD). Ide o rozhodnutia o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady.


Predpokladaný termín vydávania a expedície rozhodnutí je koniec mesiaca apríl a mesiac máj.

Ak si občan do času vydávania rozhodnutí aktivuje svoju elektronickú schránku na doručovanie, uľahčí si tak proces doručenia a mesto Prešov bude od tejto chvíle doručovať rozhodnutia do jeho aktivovanej schránky (podmienkou je vlastniť občiansky preukaz s čipom).

Aktivovaná schránka poskytuje možnosť nastavenia notifikačnej SMS správy alebo e-mailu, ktoré upozornia na novú poštu ihneď po jej doručení. Nie je preto potrebné sa do schránky prihlasovať každý deň a zisťovať či obsahuje nové správy.

Ak občan nemá aktivovanú elektronickú schránku na doručovanie, rozhodnutia o miestnych daniach a poplatkoch budú doručované do vlastných rúk. Ak však adresát nie je v čase doručovania zastihnuteľný, je potrebné navštíviť pobočku pošty.

V prípade aktivácie elektronickej schránky na doručovanie nie je potrebné mestu Prešov čokoľvek oznamovať. Pred samotným doručovaním totiž služba CÚD automaticky skontroluje či občan má svoju elektronickú schránku aktivovanú na doručovanie. Ak áno, rozhodnutie bude doručené priamo do elektronickej schránky.

Po zaslaní žiadosti o aktiváciu elektronickej schránky bude schránka aktivovaná na doručovanie bezodplatne a bezodkladne (vzhľadom na personálne a technické možnosti). 

Viac k aktivácii schránky na doručovanie nájdete na www.slovensko.sk.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2017
Advokáti budú zadarmo radiť Prešovčanom
Prešovská radnica podporila projekt bezplatného právneho poradenstva. Advokáti budú Prešovčanom zdarma radiť v priestoroch MsÚ 26. apríla 2017.
viac
31.08.2018
Mestá a obce by si mali skontrolovať elektronickú schránku
Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII) v spolupráci so Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS) oslovuje mestá a obce s informáciou o možnosti implementácie do portálu https://oversi.gov.sk/. Školenia k portálu OverSi už začali.
viac
25.08.2020
Pozemkové spoločenstvá budú mať od 1. septembra 2020 aktivované e-schránky
Tretia fáza elektronickej komunikácie so štátom sa bude týkať pozemkových spoločenstiev, ktoré budú mať od 1. septembra aktivované schránky.
viac
02.08.2021
Ako možno pomôcť strádajúcim ľuďom na ulici?
V centre mesta Prešov, v okolí nákupných centier, aj na frekventovaných miestach ľudia často vídajú ľudí, ktoré sú v nepriaznivej sociálnej situácii a žiadajú o pomoc alebo najčastejšie, o finančné prostriedky. Mesto Prešov žobranie zakázať nemôže, no ponúka alternatívu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %