Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
20.04.2024 08:55

Počas jarnej očisty vyzbierali dobrovoľníci viac ako 500 vriec odpadu


Ilustračná snímka (TASR)


Dobrovoľníci, žiaci a škôlkari počas jarnej očisty mesta Martin vyzbierali viac ako 500 vriec odpadu. Verejné priestranstvá v meste čistili počas uplynulých dní.


Informoval o tom referent pre komunikáciu, médiá a vzťahy s verejnosťou mestského úradu Miroslav Hamar.         

Veľkú jarnú očistu organizuje mesto každoročne. "Žiaci spolu s obyvateľmi, ktorým nie je okolie ich bydliska ľahostajné, pomôžu počas nej vyčistiť obľúbené verejné priestory v meste od odpadkov. Tento rok opäť jarná očista spojila aj materské, základné a stredné školy v Martine," uviedol Hamar.

Celkovo sa do prác podľa neho zapojilo osem materských škôl, šesť základných škôl, štyri základné školy s materskou školou a päť stredných škôl, ktoré nazbierali viac ako 431 vriec odpadu. "Oddychové zóny zase upratovali poslanci z jednotlivých výborov mestských častí a dobrovoľníci. Martinčania vyzbierali ďalších viac ako 100 vriec odpadu, ktoré poputovali na skládku," priblížil.         

"Práve aktivity ako veľká jarná očista mesta nám ukazujú, že každý z nás môže mať významný vplyv na svoje okolie a prispieť k jeho zlepšeniu," skonštatoval primátor Ján Danko.         

Očista mesta Martin bude prostredníctvom aktivity škôl pokračovať aj v blízkej dobe pri príležitosti Dňa Zeme (22. 4.).

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.09.2016
Dobrovoľníci vyzbierali v Tatrách a Pieninách 850 kg odpadu
Dobrovoľníci v Tatrách sa počas víkendu pustili do čistenia turistických chodníkov, aby ich zbavili odpadkov. Podujatie Čisté hory má už 38-ročnú históriu.
viac
29.06.2017
Dobrovoľníci vyzbierali tonu odpadu z brehov Dunaja
Na výzvu ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa zareagovalo niekoľko stoviek dobrovoľníkov, ktorí sa zapojili do čistenia brehov Dunaja. Spoločnými silami sa im podarilo vyzbierať takmer tonu odpadu.
viac
03.10.2020
„Vezmi si ma“ pridáva v septembri ďalšie vyzbierané stovky vriec odpadu
Pätnásť obcí a miest z portfólia OZV ENVI - PAK vyzbieralo počas Svetového čistiaceho dňa v rámci iniciatívy „Vezmi si ma“ takmer 500 vriec a pridalo aj vyše dve tony odpadu v kontajneroch.
viac
02.06.2022
Dobrovoľníci vyzbierali v meste viac ako 10 000 litrov odpadu
Do tohtoročného festivalu priateľstva a dobrovoľníckej činnosti s názvom Milujem svoje mesto, ktorý sa konal v uplynulých dňoch v Prešove, sa zapojilo viac ako 1400 dobrovoľníkov. Podarilo sa im vyzbierať viac ako 10 000 litrov odpadu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %