Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
28.03.2024 10:00

Prievidza chce zabezpečiť revitalizáciu tržnice na sídlisku Píly


Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič


Mesto Prievidza plánuje zabezpečiť revitalizáciu tržnice na Trhovej ulici na sídlisku Píly. Prácami bude sledovať sfunkčnenie priestoru, ktorý slúži na predaj sezónneho tovaru. S rekonštrukciou chce začať na jeseň. Informovala o tom primátorka Katarína Macháčková.


"Vieme, že tržnica je centrom života. Uvedomujeme si, že je tento priestor veľmi využívaný, preto ho chceme skrášliť. Našou predstavou je, že vytvoríme modernú tržnicu, ktorá sfunkční tento priestor," skonštatovala Macháčková.         

Projekt rekonštrukcie tržnice chce mesto podľa nej zabezpečiť so spoločnosťou Správa majetku mesta Prievidza, ktorá je jej prevádzkovateľom.         

S rekonštrukciou trhoviska chce radnica začať na jeseň, aby neobmedzila trhovníkov. Práce plánuje ukončiť do konca roka, dodala primátorka.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.04.2016
V Prievidzi sa mení systém umiestňovania veľkokapacitných kontajnerov
Nový spôsob umiestňovania veľkokapacitných kontajnerov čaká od jari obyvateľov prievidzského sídliska Píly. Kým v minulosti bol na sídlisku zavedený spôsob umiestňovania podľa stanoveného termínu a miesta umiestnenia, už čoskoro si budú môcť obyvatelia objednať kontajner priamo k bytovému domu.
viac
26.01.2018
Sídlisko Západ v Starej Ľubovni čaká revitalizácia vnútroblokových priestorov
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ako Riadiaci orgán pre Integrovaný regionálny operačný program, v pondelok 22. januára 2018 doručilo Mestu Stará Ľubovňa Rozhodnutie o schválení žiadosti o nenávratný finančný príspevok vo výške 640 609,27 eur.
viac
18.03.2020
Mesto predstavilo urbanistickú štúdiu revitalizácie sídliska Hliny I a II
Mesto Žilina predstavilo verejnosti urbanistickú štúdiu revitalizácie sídliska Hliny I a II, ktorej cieľom je navrhnúť koncepčné smerovanie v jednotlivých priestoroch v súlade s celkovým charakterom sídliska. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
viac
20.12.2022
Mesto začne v roku 2023 revitalizáciu sídliska Pri štadióne
Mesto Myjava začne v roku 2023 projekt revitalizácie sídliska Pri štadióne, ktorý sa bude týkať úprav územia s rozlohou 66 943 štvorcových metrov (m2). Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %