Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
18.03.2024 10:05

MŠVVaM zverejnilo mapu základných škôl, ktoré sa rozhodli učiť po novom


Zdroj: MŠVVaM


Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR zverejnilo interaktívnu mapu základných škôl (ZŠ), ktoré začnú od septembra tohto roka učiť po novom. Rodičia a verejnosť tak môžu zistiť, ktorá škola v ich okolí prejavila záujem o zmenu vzdelávania.


TASR o tom informoval odbor komunikácie MŠVVaM. "Podľa nového vzdelávacieho programu vyučuje svojich prvákov aktuálne už 39 základných škôl. Od septembra 2024 sa táto vlna inovácií potenciálne rozšíri do viac ako 400 ďalších škôl po celom Slovensku," avizovali z rezortu.         

V mape sú podľa ich slov zahrnuté aj ZŠ, ktoré začali s postupným zavádzaním nového kurikula od minulého školského roka. Priblížili, že mapa je doplnená aj textovým zoznamom, v ktorom je možné vyhľadávať podľa názvu školy či jej adresy.         

Komplexné zmeny v cieľoch a obsahoch základného vzdelávania majú otvoriť možnosti lepšej prípravy detí na život v 21. storočí. Cieľom je posilniť environmentálnu, finančnú, digitálnu, občiansku či emocionálnu a sociálnu gramotnosť. Rovnako aj čitateľskú a vizuálnu gramotnosť.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2016
Poprad preinvestuje v lete na opravy školských budov okolo 800 000 eur
Leto v školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad je v znamení rozsiahlych opráv, modernizácií i bežnej údržby. Celkovo mesto počas leta preinvestuje na tieto projekty okolo 800 000 eur. Najviac peňazí pôjde do materských škôl.
viac
29.08.2016
Mesto plánuje zmodernizovať dielne na základných školách
Mesto Levice plánuje vybaviť novým náradím a technickým príslušenstvom dielne na základných školách. Zámerom je zvýšiť záujem školákov o technické vzdelávanie, čo si vyžaduje aj pracovný trh.
viac
20.12.2016
Denne posúvame odpadovú gramotnosť, aby Slováci triedili viac
Od septembra zatiaľ preškolených 206 základných a 234 materských škôl – taká je bilancia organizácie zodpovednosti výrobcov (OZV) ENVI - PAK o ozrejmovaní správneho separovania odpadov v slovenských domácnostiach a všetkého čo s tým súvisí.
viac
22.09.2018
V Senici vybudovali v školskom areáli hokejbalové ihrisko za viac ako 82-tis eur
Mesto Senica vybudovalo z vlastného rozpočtu hokejbalové ihrisko v areáli Základnej školy V. Paulínyho-Tótha. TASR informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %