Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
22.09.2018 11:14

V Senici vybudovali v školskom areáli hokejbalové ihrisko za viac ako 82-tis eur


Ilustračná snímka HrPl


Mesto Senica vybudovalo z vlastného rozpočtu hokejbalové ihrisko v areáli Základnej školy V. Paulínyho-Tótha. TASR informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.


Náklady na nové ihrisko predstavovali viac ako 82-tis.. "Jeho vybudovaním sme zatraktívnili celý areál a rozšírili sme žiakom možnosti na športovanie. Budem rád, ak sa bude čo najviac využívať bez zranení. Súčasne bude hokejbalové ihrisko slúžiť aj verejnosti," uviedol na slávnostnom otvorení primátor Senice Branislav Grimm.       

Ihrisko s rozmermi 48 x 24 metrov sa začalo budovať vlani pred letnými prázdninami a reklamácie povrchu zo strany investora spôsobili oneskorenie dokončenia stavby. "Finálny povrch nového ihriska tvorí asfaltový poťah. Konštrukcia športovej plochy je po celom obvode lemovaná cestnými obrubníkmi uloženými do betónového lôžka. Základ kvalitného športového ihriska tvorí funkčný odvodňovací systém," doplnila hovorkyňa mesta.       

Oplotenie ihriska je po všetkých stranách z PE-HD mantinelov. Súčasťou oplotenia sú aj ochranné siete do výšky troch metrov nad mantinelmi po krátkych stranách, čím celková výška oplotenia dosiahla štyri metre. V oplotení sú umiestnené štyri vstupy cez uzatváracie bránky.       

Slávnostné otvorenie sa uskutočnilo v piatok 7. septembra za účasti poradcu štátnej tajomníčky ministerstva školstva Juraja Moravčíka, poslancov mestského zastupiteľstva a riaditeľov základných škôl v meste.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.08.2017
Kežmarok chce do dvoch rokov vybudovať nové hokejbalové ihrisko
Zvýšený záujem o hokejbal z radov detí aj dospelých motivoval mesto Kežmarok k zámeru postaviť nové ihrisko. Po výstavbe letného kúpaliska a plánovanej obnove torza zimného štadióna, pôjde o tretiu väčšiu investíciu do kežmarského športu.
viac
28.11.2020
Materská škola na Beskydskej ulici má po štyroch rokoch bezpečné a moderné ihris
Zrenovovaný dvor škôlke v Bratislave-Starom Meste deťom slávnostne odovzdali zástupcovia mestskej časti a investora v piatok 27. novembra. Doteraz sa deti museli hrávať v parku na Račianskom mýte.
viac
18.10.2023
Akadémia Mateja Tótha sa rozšírila do materských a základných škôl v Topoľčanoch
Pre deti materských škôl a žiakov prvého stupňa základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Topoľčany bude počas celého školského roka 2023/24 k dispozícii Športová akadémia Mateja Tótha.
viac
18.03.2024
MŠVVaM zverejnilo mapu základných škôl, ktoré sa rozhodli učiť po novom
Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR zverejnilo interaktívnu mapu základných škôl (ZŠ), ktoré začnú od septembra tohto roka učiť po novom. Rodičia a verejnosť tak môžu zistiť, ktorá škola v ich okolí prejavila záujem o zmenu vzdelávania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %