Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
29.04.2023 10:35

Mesto ponúkne obyvateľom novú službu v podobe sociálneho taxíka


Ilustračná snímka.


Mesto Partizánske ponúkne obyvateľom novú sociálnu službu. Sociálny taxík bude prevádzkovať Slovenský Červený kríž (SČK), územný spolok Topoľčany. Využiť ho budú môcť ťažko zdravotne postihnutí, ľudia s obmedzenou schopnosťou pohybu i seniori od mája.


Spoluprácu mesta so SČK, ako i dotáciu vo výške 10 000 eur na prevádzku sociálneho taxíka odobrili mestskí poslanci na svojom rokovaní tento týždeň.

"Sociálny taxík bude k dispozícii od 1. mája, bude k dispozícii všetkým občanom, ktorí majú nejaký zdravotný postih a zároveň všetkým seniorom," uviedol primátor Jozef Božik.

Cena za jazdu bude podľa neho vo výške jedného eura, pričom sociálny taxík bude jazdiť len na území mesta, najďalej pôjde do katastra Malých Krštenian, kde sídli nemocnica s poliklinikou. "Služba bude k dispozícii každý pracovný deň od 6.30 h do 14.30 h," doplnil.

Službu sociálnej pomoci bude robiť mesto na polovicu so SČK, ten dodáva motorové vozidlo s plošinou, ktoré získal sponzorsky. Mesto bude dotovať 90 percent nákladov na mzdu zamestnanca, desať percent pôjde z ušetrených peňazí z platu primátora, dodal Božik.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.08.2017
Partizánske uzavrie partnerstvo s troma ďalšími mestami
Partizánske uzavrie partnerstvo s troma ďalšími mestami. Spolupracovať na viacerých úrovniach bude so srbskou Bajinou Baštou, chorvátskym Vukovarom a poľskými Krapkowicami.
viac
05.03.2022
Ďalším partnerským mestom Partizánskeho budú Otrokovice v Zlínskom kraji
Partizánske získa ďalšieho partnera z Českej republiky. Bude ním druhé najväčšie mesto Zlínskeho kraja Otrokovice. Dohodu o partnerstve a spolupráci odobrili mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní.
viac
13.09.2023
Mesto Partizánske chce pokračovať v obnove Námestia SNP a Parku J. A. Baťu
Mesto Partizánske chce pokračovať v obnove Námestia SNP a Parku J. A. Baťu. Ďalšia etapa prác zahŕňa vybudovanie priestoru pre voľnočasové aktivity, náklady na realizáciu odhadla radnica na viac ako 320.000 eur, uchádzať sa bude i o mimorozpočtové zdroje.
viac
04.11.2023
Mesto Partizánske kompletne obnoví objekt MŠ na ulici Malá okružná
Mesto Partizánske kompletne obnoví budovu Materskej školy (MŠ) na ulici Malá okružná. Na zlepšenie jej energetickej hospodárnosti použije dotáciu z Environmentálneho fondu. Spoluúčasť schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom októbra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %