Piatok 10.05.2024
Dnes má meniny 
Viktória
°C
04.11.2023 07:55

Mesto Partizánske kompletne obnoví objekt MŠ na ulici Malá okružná


Snímka zdroj: Noviny Tempo


Mesto Partizánske kompletne obnoví budovu Materskej školy (MŠ) na ulici Malá okružná. Na zlepšenie jej energetickej hospodárnosti použije dotáciu z Environmentálneho fondu. Spoluúčasť schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom októbra.


"Účelom projektu je významná obnova budovy, ktorá zahŕňa obnovenie fasád kompaktným zatepľovacím systémom, výmenu plochej strechy za valbovú a jej zateplenie, zdemontovanie existujúcich bleskozvodov a ich výmena za nové, výmenu klampiarskych konštrukcií," načrtol primátor Jozef Božik. Projekt podľa neho počíta i s inštaláciou fotovoltického zdroja, výmenou vstupných dverí za plastové a zabudovanie zbernej nádoby na dažďovú vodu.         

Celkové náklady na rekonštrukciu budovy predstavujú 516.751,37 eura, dotácia z fondu je vo výške 400.000 eur. Mesto sa na financovaní bude podieľať sumou 116.751,37 eura, do nej je zahrnuté povinné spolufinancovanie, neoprávnené výdavky a ostatné vlastné náklady.         

Hlavnými prínosmi projektu sú významné úspory energie v objeme 54,24 percenta podľa tepelno-technického posudku a zníženie emisií skleníkových plynov v objeme 29,10 tony oxidu uhličitého za rok, skonštatoval pred časom primátor. Obnovená budova MŠ tiež podľa neho prinesie zvýšený tepelný komfort, zlepšenie pracovných podmienok a životného prostredia.         

Mestskí poslanci zároveň odobrili zabezpečenie spolufinancovania na projekte obnovy Základnej školy (ZŠ) s MŠ na ulici Veľká okružná v rámci novej výzvy na rekonštrukciu a modernizáciu ZŠ. Po dopracovaní projektovej dokumentácie predstavuje celkový rozpočet projektu 1.039.356,10 eura, nenávratný finančný príspevok je vo výške 956.207,61 eura. Mesto je povinné zabezpečiť minimálnu spoluúčasť vo výške ôsmich percent z celkových oprávnených výdavkov, čo je viac ako 83.000 eur.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.07.2020
V Hurbanove vysvätili zreštaurovaný hlavný oltár
Pri príležitosti hodových slávností 27.júna generálny vikár Trnavskej arcidiecézy Róbert Kiss slávnostne vysvätil zreštaurovaný hlavný oltár v Kostole sv. Ladislava v Hurbanove.
viac
25.01.2021
Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte
Bratislavské Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte. Cieľom projektu je naplnenie rozvojových plánov v oblasti prispôsobenia sa zmenám klímy.
viac
13.04.2023
Obnova objektu sociálnych služieb na Levočskej ulici potrvá päť mesiacov
Rekonštrukcia objektu sociálnych služieb na Levočskej ulici v Poprade by mala trvať viac ako päť mesiacov, mesto nedávno podpísalo zmluvu o dielo so zhotoviteľom stavby. Stavebné práce si podľa zverejnenej zmluvy vyžiadajú takmer 430 000 eur.
viac
13.09.2023
Mesto Partizánske chce pokračovať v obnove Námestia SNP a Parku J. A. Baťu
Mesto Partizánske chce pokračovať v obnove Námestia SNP a Parku J. A. Baťu. Ďalšia etapa prác zahŕňa vybudovanie priestoru pre voľnočasové aktivity, náklady na realizáciu odhadla radnica na viac ako 320.000 eur, uchádzať sa bude i o mimorozpočtové zdroje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %