Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
28.08.2017 08:30

Partizánske uzavrie partnerstvo s troma ďalšími mestami


Námestie SNP v Partizánskom.


Partizánske uzavrie partnerstvo s troma ďalšími mestami. Spolupracovať na viacerých úrovniach bude so srbskou Bajinou Baštou, chorvátskym Vukovarom a poľskými Krapkowicami.


"V prípade miest Vukovar a Krapkowice ide o iniciatívu mesta Partizánske v kontexte aj Česko-Slovenskej Baťovej spoločnosti, pretože aj v Krapkowiciach, aj vo Vukovare firma Baťa realizovala svoju činnosť. V kontexte srbského mesta Bajina Bašta ide o spoluprácu, ktorej iniciátorom bolo toto srbské mesto," ozrejmil primátor Partizánskeho Jozef Božik.       

Bajina Bašta podľa neho úzko spolupracuje s obcou Veľké Ripňany (okres Topoľčany), pričom na jej čele je Jozef Krištof, prezident Únie vojnových veteránov, s ktorou má Partizánske zmluvu o spolupráci. "Tým, že Bajina Bašta hľadala veľkého partnera na úrovni mesta, Veľké Ripňany odporúčali práve Partizánske," doplnil.       

Zmluvu o spolupráci by mali predstavitelia Bajiny Bašty a Partizánskeho podpísať na narodeninových oslavách slovenského mesta začiatkom septembra. Dohody o partnerstve a spolupráci medzi mestami schválili partizánski mestskí poslanci na svojom rokovaní tento týždeň. Partnermi Partizánskeho sú už Valašské Meziříčí, Benešov a Svit.       

"Som presvedčený, že Partizánske týmito aktivitami jednoznačne preukázalo, že sme mestom, ktoré má nielen záujem o spoluprácu, ale snaží sa spájať mestá so spoločnou históriou v kontexte Baťu, česko-slovenskej vzájomnosti či so spoločnými vzťahmi prostredníctvom ďalších občianskych združení," dodal Božik.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.03.2017
Bánovce nad Bebravou začali spolupracovať s českým mestom Kopřivnice
Bánovce nad Bebravou už začali spolupracovať so svojím novým partnerom, českým mestom Kopřivnice. Medzi prvé spoločné aktivity by mala patriť koordinácia viacerých podujatí, ktoré pripravujú Kopřivnice, informoval hovorca Bánoviec nad Bebravou Miroslav Schlesinger.
viac
01.12.2021
Kontroly NKÚ v samosprávach inšpirujú aj v zahraničí
Úloha najvyšších kontrolných inštitúcii v samospráve je nielen poukazovať na riziká spojené s činnosťou samosprávy, ale aj ponúkať riešenia na ich predchádzanie“, zhodli sa na tom predseda severomacedónskeho štátneho kontrolného úradu Maksim Acevski a podpredseda slovenského NKÚ Ľubomír Andrassy.
viac
05.03.2022
Ďalším partnerským mestom Partizánskeho budú Otrokovice v Zlínskom kraji
Partizánske získa ďalšieho partnera z Českej republiky. Bude ním druhé najväčšie mesto Zlínskeho kraja Otrokovice. Dohodu o partnerstve a spolupráci odobrili mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní.
viac
16.12.2023
Rokovali o spolupráci so slovenskými samosprávami v zahraničí
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik rokoval s predsedom Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí, ktorým je Miloš Koterec.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %