Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
30.12.2023 03:00

Kežmarčania privítajú nový rok športovo za sprievodu svetelno-hudobnej šou


Ilustračná snímka, zdroj: Prešovský Štandard


Kežmarčania budú začiatok nového roka vítať rodinne a športovo za sprievodu svetelno-hudobnej šou. Ako TASR informovala vedúca kancelárie primátora mesta Kežmarok Elena Smrigová, minulý rok sa osvedčil Silvester bez klasického ohňostroja a aj v tomto roku ho nahradí svetelná šou.


Popoludní je pripravený rodinný Silvester pre deti i dospelých na ľadovej ploche štadióna pred Arénou Kežmarok.         

"Pre obyvateľov a návštevníkov mesta sme pripravili svetelno-hudobnú šou, rodinné korčuľovanie v hudobnom sprievode a primátorský punč. Pre všetkých korčuliarov je už od 15.00 h v posledný deň roka pripravený rozprávkový animačný program priamo na ľadovej ploche plný hudby a tanca. Zatiaľ čo sa budú deti zabávať a aktívne športovať, rodičia si vychutnajú primátorský punč, tradičný chlieb s masťou, ale aj hudobný program," uviedol primátor Kežmarku Ján Ferenčák.         

Kežmarčania sa zabavia na tónoch hudobnej formácie AMC Trio&Andy Belej a na pódiu sa predstavia aj študenti z Akadémie umení v Banskej Bystrici A&V Band. "Program ukončíme o 18.00 h alternatívnou svetelnou šou, ktorou sa symbolicky rozlúčime s končiacim rokom 2023, aby sme s novými predsavzatiami a v pevnom zdraví mohli privítať rok 2024," doplnil Ferenčák.

Zábavná pyrotechnika je v súčasnosti podľa Smrigovej na ústupe nielen z ekonomického dôvodu, ale aj pre vplyv na životné prostredie a aj s ohľadom na domáce i voľne žijúce zvieratá. Radnica preto odporúča obmedziť použitie vlastnej pyrotechniky v meste Kežmarok, aby dosah na ľudí i okolie bol čo najmenej náročný i hlučný.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2017
Petržalka začala s budovaním nového športového areálu
V areáli Jama na Vyšehradskej – Šášovskej začala bratislavská Petržalka s výstavbou nového areálu pre šport a hry. Mal by vyrásť na ploche takmer 1740 štvorcových metrov na mieste bývalého ihriska a slúžiť by mal ako deťom, tak mládeži a dospelým. Informovala o tom hovorkyňa Michaela Platznerová.
viac
22.12.2018
Silvestrovská svetelná šou rozžiari Bratislavu na prelome starého s novým rokom
Hlavné mesto aj tento rok privíta Nový rok polnočným ohňostrojom na Dunaji spojeným so svetelnou a hudobnou šou so scenériou dunajského nábrežia. Ohňostroj bude tradične odpálený z plavidla uprostred Dunaja s hudobnou kulisou na motívy slávneho valčíka Johana Straussa Na krásnom modrom Dunaji.
viac
25.12.2018
Skaličania budú mať ohňostroj večer na Silvestra, Seničania na Nový rok
Ohňostroje na prelome rokov sa v dvoch centrách na Záhorí uskutočnia na Silvestra a na Nový rok. V Skalici bude ohňostroj vo večerných hodinách na Silvestra, v Senici si svetelnú šou užijú na Nový rok.
viac
30.12.2023
Stropkov privíta nový rok laserovou šou s originálnym scenárom
Stropkovčania oslávia príchod nového roka laserovo-mapingovou šou s originálnym scenárom. Ako informoval TASR hovorca Stropkova Peter Novák, mesto sa rozhodlo ísť príkladom a inšpirovať k tomu, že Silvester vôbec nemusí byť o traumatizujúcich zážitkoch spojených so "zábavnou" pyrotechnikou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %