Piatok 10.05.2024
Dnes má meniny 
Viktória
°C
30.12.2023 08:00

Stropkov privíta nový rok laserovou šou s originálnym scenárom


Ilustračné foto


Stropkovčania oslávia príchod nového roka laserovo-mapingovou šou s originálnym scenárom. Ako informoval TASR hovorca Stropkova Peter Novák, mesto sa rozhodlo ísť príkladom a inšpirovať k tomu, že Silvester vôbec nemusí byť o traumatizujúcich zážitkoch spojených so "zábavnou" pyrotechnikou.


Mesto ohňostroj prvýkrát zrušilo v roku 2019. Dôvod súvisel s výbuchom v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove. Stropkovská radnica vtedy peniaze venovala na odstraňovanie následkov po tejto katastrofe. Na tento prístup motivovaný empatiou nadväzujú v Stropkove aj počas tohtoročných osláv.        

"Deti, starší ľudia, ale aj zvieratá si pri ohňostroji častovytrpia svoje. Aký význam má oslavovať a nerešpektovať ostatných? Rozhodli sme sa, že pôjdeme modernou cestou. Rád by som poprosil Stropkovčanov, aby sa prišli zabaviť laserovou šou a vynechaním zábavnej pyrotechniky rešpektovali ostatných," požiadal primátor Stropkova Ondrej Brendza.        

Desaťminútová laserovo-mapingová šou odštartuje s úderom polnoci a bude mať svoj scenár. V roku 2024 si mesto Stropkov pripomína viacero významných výročí. Práve im patrí jedna z dominantných častí vizuálneho divadla. Na streche kostola Najsvätejšieho Tela Pána sa postupne rozohrá kombinácia obrazov a symbolov, ktoré sa viažu k historickým momentom a očakávaniam v oblasti kultúry či športu.        

"V budúcom roku si pripomíname 620. výročie prvej písomnej zmienky o našom meste. Od toho sa bude odvíjať gro našich aktivít, ale naplánované máme aj iné zaujímavé podujatia," dodal Brendza.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.01.2021
V kalendári od nového roka pribudol ďalší štátny sviatok i pamätné dni
Od roku 2021 pribudol v kalendári ďalší štátny sviatok. Je ním Deň vzniku samostatného česko-slovenského štátu, ktorý pripadá na 28. októbra. Nebude však dňom pracovného pokoja. Pribudnú tiež štyri pamätné dni.
viac
07.05.2021
Košice chcú do tvorby nového programu rozvoja zapojiť aj verejnosť
Mesto Košice v týchto dňoch spúšťa kampaň "Scenár pre Košice". Jej cieľom je v spolupráci s neziskovou organizáciou Creative Industry Košice zapojiť verejnosť do tvorby nového Programu hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja.
viac
28.12.2023
Delostrelci na Nový rok vypália z nábrežia Dunaja 21 novoročných sálv
Delostrelci Ozbrojených síl (OS) SR vypália na Nový rok (1. 1.) z nábrežia Dunaja v Bratislave 21 novoročných sálv. Tradičné vypálenie sa uskutoční o 14.00 h na počesť štátneho sviatku Dňa vzniku Slovenskej republiky.
viac
30.12.2023
Kežmarčania privítajú nový rok športovo za sprievodu svetelno-hudobnej šou
Kežmarčania budú začiatok nového roka vítať rodinne a športovo za sprievodu svetelno-hudobnej šou. Ako TASR informovala vedúca kancelárie primátora mesta Kežmarok Elena Smrigová, minulý rok sa osvedčil Silvester bez klasického ohňostroja a aj v tomto roku ho nahradí svetelná šou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %