Pondelok 20.05.2024
Dnes má meniny 
Bernard
°C
28.12.2023 01:00

Delostrelci na Nový rok vypália z nábrežia Dunaja 21 novoročných sálv


Ilustračná snímka (TASR)


Delostrelci Ozbrojených síl (OS) SR vypália na Nový rok (1. 1.) z nábrežia Dunaja v Bratislave 21 novoročných sálv. Tradičné vypálenie sa uskutoční o 14.00 h na počesť štátneho sviatku Dňa vzniku Slovenskej republiky.


TASR o tom informoval hovorca Ozbrojených síl (OS) SR Štefan Zemanovič.         

"Slávnostné salvy budú ako každoročne vypálené z ťahaných 122 milimetrových húfnic HD-30 z priestoru Viedenskej cesty za bratislavským výstaviskom," uviedol Zemanovič. Vypálenie uskutočnia delostrelci 54. raketometného oddielu z Rožňavy.         

Vojaci zároveň žiadajú verejnosť, ktorá sa bude chcieť na aktivitu pozrieť, o dodržiavanie pokynov, ako aj vyvarovanie sa pohybu mimo vyznačeného bezpečného priestoru. Hovorca priblížil, že vypálenie slávnostných sálv sa deje tradične pri príležitosti významných protokolárnych aktivít, významných štátnych sviatkov či pri inaugurácii prezidenta SR.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.05.2020
Humenné investuje do cyklochodníkov, vzniknúť má aj promenáda
Mesto Humenné začína s realizáciou rekonštrukcie cyklochodníka v úseku od Sninského železničného mosta po prečerpávaciu stanicu technologickej vody v lokalite pri Laborci.
viac
12.06.2020
Revitalizáciu športového areálu chcú ukončiť do konca prázdnin
Práce na revitalizácii školského športového areálu v Záhorskej Bystrici by mali termínovo ukončiť tak, aby ho mohli žiaci i verejnosť využívať od začiatku nového školského roka.
viac
21.07.2020
Oravskú priehradu sprístupní návštevníkom nový náučný chodník
Prezentáciu historických, prírodných, kultúrnych a vlastivedných skvostov hornej Oravy má ponúknuť nový náučný chodník popri brehu Oravskej priehrady v Námestove.
viac
27.08.2020
Nový školský rok by nemal byť obdobím pokračovania legislatívnej nestability
Združenie miest a obcí Slovenska ako najreprezentatívnejší zástupca najväčšieho zriaďovateľa škôl a školských zariadení očakáva od nového školského roka, že nebude obdobím pokračovania legislatívnej nestability a ekonomickej nezodpovednosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %