Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
25.12.2018 10:50

Skaličania budú mať ohňostroj večer na Silvestra, Seničania na Nový rok


Ilustračná snímka


Ohňostroje na prelome rokov sa v dvoch centrách na Záhorí uskutočnia na Silvestra a na Nový rok. V Skalici bude ohňostroj vo večerných hodinách na Silvestra, v Senici si svetelnú šou užijú na Nový rok.


V Skalici sa tradičný silvestrovský ohňostroj uskutoční vo Františkánskej záhrade od 17.00 h. "Ohňostroj je v Skalici zaužívaný, a tak sme sa rozhodli, že bude aj tento rok. Ide o podujatie pre širokú verejnosť a chceli sme termín ohňostroja dať tak, aby sa ho mohli zúčastniť aj mladší návštevníci. K ohňostroju sme sa snažili pripraviť aj program, ktorý je cenovo prijateľný. Skaličania pripravia program pre deti, bude možnosť si dať aj punč," uviedla pre TASR primátorka Senice Anna Mierna.       

Seničania každoročne sledujú ohňostroj na Námestí slobody. Naposledy sa uskutočnil na Nový rok a rovnako to bude aj teraz, keď je naplánovaný na 18.00 h. Zmenou bude miesto, z ktorého bude ohňostroj odpálený. "Hoci bol ohňostroj na termín objednaný, nové vedenie radnice muselo narýchlo hľadať nové miesto odpalu. Bolo pre mňa nepríjemným prekvapením, že pri rekonštrukcii strechy domu kultúry sa nepočítalo s týmto tradičným podujatím. Neurobili sa totiž také potrebné bezpečnostné opatrenia, aby sa ohňostroj aj naďalej dal robiť z pôvodného miesta," informoval primátor Senice Martin Džačovský.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2016
Silvestrovať sa bude tento rok na Hviezdoslavovom námestí
Ani tento rok hlavné mesto nezaháľalo, čo sa týka príprav na tohtoročný Silvester, aby všetkým Bratislavčanom aj návštevníkom mesta prinieslo veľa radosti a potešenia.
viac
29.12.2021
V centre Prešova vzniklo nové námestie
Mesto Prešov prepojilo ulice Biskupa Gojdiča a Jarkovú novým námestíčkom. Zrekonštruovaná komunikácia bude slúžiť predovšetkým chodcom a cyklistom.
viac
29.12.2023
Trnavčania sa so starým rokom rozlúčia diskotékou na námestí a prskavkami
Mesto Trnava sa aj tento rok rozhodlo rozlúčiť so starým rokom a osláviť príchod nového bez ohňostroja.
viac
30.12.2023
Kežmarčania privítajú nový rok športovo za sprievodu svetelno-hudobnej šou
Kežmarčania budú začiatok nového roka vítať rodinne a športovo za sprievodu svetelno-hudobnej šou. Ako TASR informovala vedúca kancelárie primátora mesta Kežmarok Elena Smrigová, minulý rok sa osvedčil Silvester bez klasického ohňostroja a aj v tomto roku ho nahradí svetelná šou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %