Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
03.09.2019 11:10

Župní prváci budú piť ekologicky


Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba, ktorý EKO fľaše osobne odovzdal počas slávnostného otvorenia nového školského roku. Snímka (bsk)


Do prvých ročníkov župných stredných škôl sa zapísalo takmer 4000 prvákov. Aby sa im lepšie zvykalo na nový režim, prostredie a spolužiakov, dostali malý darček - EKO fľaše, ktoré im daroval Bratislavský samosprávny kraj akozriaďovateľ škôl, ktoré budú od septembra navštevovať.


„Verím, že sa fľaše stanú ich nerozlučným spoločníkom. Sú praktické, nerozbitné a ekologické. Používať sa dajú opakovane, a tým šetria životné prostredie, na ktorom nám záleží. Našou prioritou aj naďalej zostávajú inovácie, ale aj podpora projektových aktivít a EKO aktivít škôl,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba, ktorý EKO fľaše osobne odovzdal počas slávnostného otvorenia nového školského roku študentom prvých ročníkov Gymnázia Jána Papánka na Vazovovej 6 v Bratislave.

Práve na tejto škole má vzniknúť modelová inkluzívna škola a to aj vďaka participovaniu zo strany Centra inkluzívneho vzdelávania, s ktorým Bratislavský samosprávny kraj rozbehol úspešnú spoluprácu. Ide o inovatívny prístup vo vzdelávaní, v ktorom sa začleňujú žiaci so špecifickými potrebami do bežného výchovno-vzdelávacieho procesu. Cieľom inkluzívneho vzdelávania je umožniť každému dieťaťu prístup ku kvalitnému vzdelaniu.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.06.2016
Župné školy súčasťou Európskeho samitu regiónov a miest
Počas „Župného štvrtku“ predstavili zástupcovia župy a škôl najprv výstavu fotografií študentov a následne aj program podujatia DANUBE UP 2016.
viac
18.01.2017
Prezentácia župných škôl v Avione už tento piatok
Podujatie Deň župných škôl v Avione, ktorého organizátorom je Bratislavský samosprávny kraj, odštartuje svoj šiesty ročník už tento piatok (20. 1.). Od 9. do 17. hodiny sa bude v nákupnom centre Avion v Bratislave prezentovať 47 stredných škôl.
viac
27.11.2018
Koniec billboardov na župných školách
Bratislavský samosprávny kraj pristupuje k opatreniam proti neúnosnému vizuálnemu smogu takzvaných pútačov, preto nebude predlžovať zmluvy na umiestňovanie billboardov na pozemkoch a plotoch škôl vo svojej správe a postupne ukončí existujúce.
viac
28.01.2021
Župa získala darom 300 000 ochranných rúšok z Taiwanu
Druhé najväčšie taiwanské mesto Kaohsiung darovalo Bratislavskému samosprávnemu kraju (BSK) 300 tisíc ochranných rúšok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %