Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
31.03.2023 10:35

Župné trhy sa začnú v B. Bystrici, postupne budú v siedmich mestách kraja


Ilustračná snímka.


Po úspešnom pilotnom ročníku pokračuje Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) v tradícii organizovania Župných trhov aj v tomto roku.


Prvý z nich sa uskutoční v piatok (31. 3.) od 10.00 do 18.00 h v priestoroch Starej tržnice v Banskej Bystrici. Informovala o tom hovorkyňa Úradu BBSK Lenka Štepáneková.

Župné trhy, ktoré sú v tomto roku rozdelené na jarnú a jesennú časť, sa postupne budú konať v siedmich okresných mestách po celom kraji. Okrem stánkov s regionálnymi výrobkami, ponúknu aj ukážky remesiel, tvorivé dielne a vystúpenia folklórnych súborov. Nebudú na nich chýbať originálne, v tomto období predovšetkým veľkonočné výrobky, ktoré tvoria ľudia z BBSK z lokálnych surovín a s ohľadom na zachovávanie tradícií.

"Nultý ročník Župných trhov sa stretol medzi návštevníkmi i predajcami s veľkým úspechom. Svoju produkciu na nich predstavilo osem farmárov a 46 regionálnych producentov. Účasť verejnosti sme rátali na tisíce. Verím, že tento ročník bude ešte úspešnejší a možnosť odprezentovať sa na ňom využije ešte viac producentov z našich regiónov. Je to priestor, ktorý sme vytvorili cielene pre nich a na ich podporu," konštatoval predseda BBSK Ondrej Lunter.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.01.2020
Regionálne pulty ponúkajú výrobky lokálnych producentov a remeselníkov
Začiatkom decembra inštalovali prvé regionálne pulty v Banskobystrickom kraji. Pulty, v ktorých sa predávajú výrobky od regionálnych producentov a malovýrobcov, boli jedným z kľúčových bodov programu vedenia župy. Ten sa teraz podarilo naplniť.
viac
07.08.2021
Po ročnej pauze mesto v septembri chystá 363. Radvanský jarmok
Jeden z najstarších slovenských jarmokov, 363. Radvanský jarmok v Banskej Bystrici, sa uskutoční v dňoch 10. až 12. septembra a jeho hlavnou témou bude včelárstvo, mágia a ľudové liečiteľstvo. Vlani ho z dôvodu šírenia pandémie nového koronavírusu museli zrušiť.
viac
05.04.2022
Veľkonočné trhy sa po dvoch rokoch pandémie opäť vrátili na námestie
Po dvoch rokoch od pandémie nového koronavírusu sa na banskobystrické námestie vracajú tradičné veľkonočné trhy. Návštevníci si ich užijú od 5. do 13. apríla.
viac
11.12.2023
V Starej tržnici sa budú konať Regionálne vianočné trhy
V banskobystrickej Starej tržnici budú v nasledujúcich dňoch svoj tovar ponúkať regionálni výrobcovia a tvorcovia z Banskobystrického kraja. Od 11. do 16. decembra sa tu budú druhýkrát konať Regionálne vianočné trhy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %