Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
31.03.2023 10:35

Župné trhy sa začnú v B. Bystrici, postupne budú v siedmich mestách kraja


Ilustračná snímka.


Po úspešnom pilotnom ročníku pokračuje Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) v tradícii organizovania Župných trhov aj v tomto roku.


Prvý z nich sa uskutoční v piatok (31. 3.) od 10.00 do 18.00 h v priestoroch Starej tržnice v Banskej Bystrici. Informovala o tom hovorkyňa Úradu BBSK Lenka Štepáneková.

Župné trhy, ktoré sú v tomto roku rozdelené na jarnú a jesennú časť, sa postupne budú konať v siedmich okresných mestách po celom kraji. Okrem stánkov s regionálnymi výrobkami, ponúknu aj ukážky remesiel, tvorivé dielne a vystúpenia folklórnych súborov. Nebudú na nich chýbať originálne, v tomto období predovšetkým veľkonočné výrobky, ktoré tvoria ľudia z BBSK z lokálnych surovín a s ohľadom na zachovávanie tradícií.

"Nultý ročník Župných trhov sa stretol medzi návštevníkmi i predajcami s veľkým úspechom. Svoju produkciu na nich predstavilo osem farmárov a 46 regionálnych producentov. Účasť verejnosti sme rátali na tisíce. Verím, že tento ročník bude ešte úspešnejší a možnosť odprezentovať sa na ňom využije ešte viac producentov z našich regiónov. Je to priestor, ktorý sme vytvorili cielene pre nich a na ich podporu," konštatoval predseda BBSK Ondrej Lunter.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.01.2020
Regionálne pulty ponúkajú výrobky lokálnych producentov a remeselníkov
Začiatkom decembra inštalovali prvé regionálne pulty v Banskobystrickom kraji. Pulty, v ktorých sa predávajú výrobky od regionálnych producentov a malovýrobcov, boli jedným z kľúčových bodov programu vedenia župy. Ten sa teraz podarilo naplniť.
viac
07.08.2021
Po ročnej pauze mesto v septembri chystá 363. Radvanský jarmok
Jeden z najstarších slovenských jarmokov, 363. Radvanský jarmok v Banskej Bystrici, sa uskutoční v dňoch 10. až 12. septembra a jeho hlavnou témou bude včelárstvo, mágia a ľudové liečiteľstvo. Vlani ho z dôvodu šírenia pandémie nového koronavírusu museli zrušiť.
viac
25.08.2023
Motívom 365. Radvanského jarmoku bude aj mediarstvo a cinárstvo
Štvorica kovospracujúcich remesiel, mediarstvo, cinárstvo, zlatníctvo a kováčstvo budú druhý septembrový víkend motívom 365. Radvanského jarmoku v Banskej Bystrici.
viac
11.12.2023
V Starej tržnici sa budú konať Regionálne vianočné trhy
V banskobystrickej Starej tržnici budú v nasledujúcich dňoch svoj tovar ponúkať regionálni výrobcovia a tvorcovia z Banskobystrického kraja. Od 11. do 16. decembra sa tu budú druhýkrát konať Regionálne vianočné trhy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %