Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
11.12.2023 08:50

V Starej tržnici sa budú konať Regionálne vianočné trhy


Ilustračná snímka, zdroj: Banská Bystrica - zoznam


V banskobystrickej Starej tržnici budú v nasledujúcich dňoch svoj tovar ponúkať regionálni výrobcovia a tvorcovia z Banskobystrického kraja. Od 11. do 16. decembra sa tu budú druhýkrát konať Regionálne vianočné trhy.


"V minulom roku sme začali organizovať Župné trhy. Konali sa v siedmich okresných mestách v Banskobystrickom kraji v rozmedzí mesiacov máj až september. Miestni producenti a remeselníci hodnotili účasť na župných trhoch veľmi pozitívne, preto sme prišli s ideou ponúknuť im možnosť predaja v predvianočnom období," uviedla manažérka projektu Regionálne pulty Mária Ursínyová.         

Predajné trhy podľa nej poskytujú priestor nielen na nákup unikátnych výrobkov, ale aj spoznanie miestnych remeselníkov. "Úžasný priestor pre predaj regionálnych produktov sme vytvorili v spolupráci so Starou tržnicou na Námestí Š. Moysesa v Banskej Bystrici," dodala.         

Na Regionálnych vianočných trhoch predstaví svoje výrobky spolu 45 výrobcov z Banskobystrického kraja. Budú sa striedať počas celého týždňa v 15 stánkoch pod hlavičkou Regionálne.         

Návštevníci trhov tu nájdu napríklad keramiku z dielne Petra Tatárika zo Seliec alebo Lucie Kováčovej z Banskej Bystrice, vianočné gule zdobené voskovanou čipkou Vlasty Ďorďovičovej zo Zvolena, kyjatické hračky a svietniky Ladislava Hedvigiho z Rimavských Zalužian, prírodnú kozmetiku Emílie Mészárosovej z Fiľakova, výrobky kováčky Andrey Kosecovej z Hajnáčky či jemné výšivky Margaréty Hlbockej z Lučenca.         

Pre tých, ktorí sa na Regionálne vianočné trhy do Banskej Bystrice nedostanú, je tu podľa Ursínyovej stále možnosť kúpiť si tieto výrobky prostredníctvom internetovej stránky regionálnych pultov.         

Regionálne vianočné trhy sú súčasťou projektu Regionálne pulty, ktorého cieľom je podpora lokálnych producentov z Banskobystrického kraja. Regionálne pulty sú podporované Banskobystrickým samosprávnym krajom (BBSK), Rozvojovou agentúrou BBSK a Krajskou organizáciou cestovného ruchu Banskobystrický kraj Turizmus.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2018
Stánkari na vianočných trhoch musia obmedziť používanie plastov
Počas tohtoročných Banskobystrických Vianoc sa mesto rozhodlo minimalizovať odpad a skúšobne zavádza prvé opatrenia, s ktorými plánuje v budúcnosti pokračovať v prísnejšom režime. TASR o tom informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Mojžišová.
viac
02.12.2022
K ekologickejším Vianociam prispejú návštevníci trhov kúpou hrnčeka
K ekologickejším Vianociam môžu prispieť všetci návštevníci, ktorí od 1. decembra zavítajú na vianočné trhy v Banskej Bystrici.
viac
23.12.2022
Vianočné trhy budú na námestí do 6. januára
Vianočné trhy budú na námestí v Banskej Bystrici do 6. januára nového roka. Vo štvrtok o tom informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová s tým, že pôvodne mali byť len do 26. decembra.
viac
31.03.2023
Župné trhy sa začnú v B. Bystrici, postupne budú v siedmich mestách kraja
Po úspešnom pilotnom ročníku pokračuje Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) v tradícii organizovania Župných trhov aj v tomto roku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %