Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
10.03.2020 12:40

Zrekonštruovaná škôlka Na Hôrke získala aj inovatívne hracie prvky


Snímka zdroj: (nitra.sk, autor: Roman ORAVEC).


Investícia stála 246 582 eur, mesto sa na tejto sume podieľalo päť percentnou účasťou.


Finančné prostriedky projektu „Materská škola, Na Hôrke 30, Nitra“ získalo mesto z Integrovaného regionálneho operačného programu. Materská škola vznikla rekonštrukciou v nevyužívaných priestoroch Základnej školy Na Hôrke a trvala necelý rok.

Po verejnom obstarávaní, ktoré bolo vypísané v apríli minulého roku, sa s rekonštrukciou začalo v novembri 2019. Práce sa sfinalizovali koncom februára tohto roku. Po opravách vznikli dve nové triedy, v jednej bude dvadsaťštyri detí, v druhej dvadsaťjeden.

„V rámci projektu sme búrali a robili náročné stavebné úpravy, postavili nové schodisko, vymenili starý nefunkčný výťah za nový, osadili novú sanitu, podlahy a natiahli nové inžinierske siete,“ uviedol na svojom facebooku primátor Marek Hattas.

Okrem rekonštrukcie tiež platí, že deti sa budú hrať s inovatívnymi hracími prvkami. V materskej škole je kolotoč na sedenie, lanová lezecká stena, oceľová lavička bez operadla, lanový balančný mostík, pieskovisko, kombinovaná vežová zostava s hojdačkou, vláčiková herná zostava, ale aj exteriérová učebňa so šindľovou strechou vrátane lavíc, stolov a tabule.

„Ešte nás čakajú úpravy v exteriéri. Pribudnú nové chodníky, vznikne dopravné ihrisko a vysadíme novú zeleň, “ priblížil ďalšie plány nitrianskej radnice nitriansky primátor Marek Hattas.

Autor: (Andrej JANČOVIČ, msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2016
Spišská Nová Ves zrekonštruuje komunikácie za 5 miliónov eur
Samospráva mesta Spišská Nová Ves sa rozhodla zrekonštruovať a zmodernizovať miestne komunikácie, ktoré sú vo vlastníctve mesta. Investíciu vo výške 5 miliónov eur schválili poslanci na stredajšom (15. 6.) zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
05.10.2016
Mesto Zvolen pripravuje polmiliónovú obnovu športového areálu pri ZŠ Hrnčiarska
Vo Zvolene sa modernizovalo počas letných prázdnin viacero škôl. Vymenili sa palubovky v niektorých telocvičniach, školy sa zateplili, dostali nové okná, opravili sa strechy.
viac
01.06.2020
Rekonštrukciou MŠ na ulici M. Mišíka v Prievidzi sa zvýši jej kapacita
Objekt Materskej školy (MŠ) na Ulici M. Mišíka v Prievidzi kompletne zrekonštruujú. Práce, s ktorými začal dodávateľ v tomto období, majú za cieľ i zvýšenie jej kapacity, po nich by tak malo do MŠ chodiť o 20 detí viac.
viac
29.06.2020
Mesto Senica vypísalo výzvu na realizáciu cyklotrasy
Mesto Senica vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na realizáciu projektu Cyklodopravné trasy Senica - I. etapa, ktorej celková predpokladaná hodnota je vo výške 1 205 744,08 eura. Vyplýva to z informácií zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávania (ÚVO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %