Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
01.06.2020 01:50

Rekonštrukciou MŠ na ulici M. Mišíka v Prievidzi sa zvýši jej kapacita


Snímka zdroj: (prievidza.sk).


Objekt Materskej školy (MŠ) na Ulici M. Mišíka v Prievidzi kompletne zrekonštruujú. Práce, s ktorými začal dodávateľ v tomto období, majú za cieľ i zvýšenie jej kapacity, po nich by tak malo do MŠ chodiť o 20 detí viac.


„Hlavným cieľom projektu bude zvýšenie kapacity škôlky a skvalitnenie predprimárneho vzdelávania. Po rekonštrukcii objektu sa zvýši kapacita oproti súčasnému stavu o 20 detí, čo predstavuje otvorenie jednej novej triedy,” uviedol pred časom hovorca mesta Michal Ďureje.

Rekonštrukčné práce budú podľa neho zahŕňať stavebno-technické úpravy na rozšírenie kapacít v existujúcich priestoroch, úpravy areálu MŠ v podobe výstavby hracej betónovej plochy, spojovacích chodníkov a vonkajšieho hracieho príslušenstva i nákup potrebného interiérového vybavenia pre deti. „V neposlednom rade bude rekonštrukcia zameraná na zvyšovanie energetickej hospodárnosti budov MŠ pomocou zateplenia vonkajších plášťov a výmeny okien,” doplnil.

Časť prác v hodnote viac ako 648 000 eur bude samospráva financovať z Integrovaného regionálneho operačného programu, ďalšiu v podobe výmeny vnútorných a vonkajších rozvodov za viac ako 471 000 eur z rozpočtu mesta.

Dodávateľom prác je prievidzská spoločnosť Roko gips, práce by mala dokončiť do piatich mesiacov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.08.2016
Obec Skačany chce zatepliť budovu telocvične za viac ako 100 000 eur
Rekonštrukciu telocvične pri miestnej základnej škole s materskou školou v podobe zateplenia jej budovy i výmeny okien plánuje samospráva Skačian v okrese Partizánske. Projekt vyčíslila na viac ako 100 000 eur, o prostriedky na jeho financovanie sa uchádza z mimorozpočtových zdrojov.
viac
17.10.2017
Rekoštrukcie prinesú škôlkam viac miest
Mesto Prešov získalo dotácie na rekonštrukciu ďalších dvoch materských škôl. Do škôlok na Čapajevovej a Važeckej ulici tak budú môcť prijať viac detí.
viac
11.05.2020
Obec začína s výstavbou MŠ pri rómskej osade
S výstavbou materskej školy (MŠ) pri tunajšej rómskej osade začne obec Mníšek nad Hnilcom v okrese Gelnica v najbližších dňoch. Ako povedal starosta Ľudovít Kujnisch, momentálne ide o najväčší projekt obce.
viac
08.01.2021
Prievidza investuje do škôl v tomto roku 1,44 milióna eur
Samospráva Prievidze investuje tento rok do škôl 1,44 milióna eur. Viac peňazí pôjde pre materské školy (MŠ). Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %