Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
15.02.2021 11:25

ZMOS pokračuje v spolupráci so Slovenskou sporiteľnou


Ilustračná snímka.


Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje v spolupráci so Slovenskou sporiteľnou. V snahe podporovať rozvoj samospráv sme na rovnakej lodi.


„ZMOS a Slovenská sporiteľňa majú za sebou obdobie dobrej spolupráce. Preto v nej pokračujeme aj v tomto roku,“ hovorí predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger podľa ktorého „so Slovenskou sporiteľnou sme na jednej lodi. Pomáhame samosprávam sa rozvíjať a rásť. Nie vždy je to jednoduché, ale úspech závisí aj od partnerstiev.“

Rovnako to vidí aj riaditeľ Slovenskej sporiteľne pre verejný a neziskový sektor Stanislav Plevák. Ten konštatuje: „V oblasti úverov sa orientujeme na potreby miest a obcí. Poznáme ich príležitosti aj záujem rozvíjať komunity. Vieme aká je aktuálna situácia, ale aj to, že vďaka investíciám dokážu mestá a obce pomôcť naštartovať ekonomiku. Samosprávam mimoriadne veríme, čo dokazuje aj naša pomoc, napríklad pre Miestne akčné skupiny. Preto pokračovanie v spolupráci je spájaním síl na to, aby sme podporili mestá a obce v ich rozvojových impulzoch.“

Združenie miest a obcí Slovenska zároveň oceňuje aktivity Slovenskej sporiteľne v oblasti neziskového sektora, ktoré banka realizuje prostredníctvom aktivít svojej nadácie. „Sú podanou pomocnou rukou konkrétnym komunitám, mladých ľudí motivujú k športu, ponúkajú zaujímavé grantové aktivity za ktorými vidíme snahu pomáhať tým, ktorí to potrebujú,“ dodáva predseda Združenia miest a obcí Slovenska.

Autor: (Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.05.2021
Únia miest Slovenska: Vráťme mestám práva
Rok 2020, rok pandémie, ukázal a potvrdil, že mestá a obce sú najstabilnejším prvkom štátu a predstavujú najvyšší stupeň bezpečnosti pre svojich obyvateľov.
viac
06.07.2021
ZMOS podporuje transfer skúseností z našich samospráv ukrajinským
ZMOS podporuje transfer skúseností z našich samospráv ukrajinským mestám a obciam. Výsledkom týchto podujatí bude strategický dokument.
viac
26.07.2021
VÚB banka a ZMOS vstúpili do šiesteho roku spolupráce
VÚB banka a Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) opäť podpísali Zmluvu o spolupráci a partnerstve a potvrdili tak túto výnimočnú kooperáciu už šiesty rok po sebe.
viac
04.11.2021
ZMOS a SOŠV vidia v spolupráci užitočnosť aj spoločenský prínos
Združenie miest a obcí Slovenska a Slovenský olympijský a športový výbor spojili sily a idú spoločne rozvíjať šport.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %