Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
09.11.2020 03:25

Samosprávy náročné úlohy pri testovaní zvládli


Ilustračná snímka.


Slovenské mestá a obce náročné úlohy, ktoré boli potrebné pre zabezpečenie celoplošného testovania obyvateľstva na prítomnosť ochorenia COVID-19, zvládli. Po druhom kole celoplošného testovania, ktoré sa realizovalo počas uplynulého víkendu to skonštatoval predseda ZMOS B. Tréger.


„Chcem touto cestou úprimne poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na príprave a realizácii celoplošného testovania. Moje poďakovanie patrí primátorom, starostom a všetkým pracovníkom mestských a obecných úradov. Samozrejme, rovnako aj ozbrojeným silám, policajtom, horským záchranárom, zdravotníkom a veľkému počtu dobrovoľníkov a administratívnych pracovníkov. Poďakovanie si zaslúžia tiež ľudia, ktorí na testovanie prišli – podľa predbežných informácií sú výsledky veľmi dobré,“ uviedol predseda ZMOS Branislav Tréger. 

Pripomenul, že úlohou samospráv bolo, aby túto náročnú akciu zvládli bez problémov. „To sa nám, myslím, spoločnými silami a nasadením aj podarilo. Dúfam, že zdravotný stav na Slovensku, čo sa pandémie koronavírusu týka, sa týmto spôsobom zlepší,“ vyslovil sa predseda ZMOS. Po prvom kole testovania, ktoré sa konalo počas víkendu (31. októbra 2020 – 1. novembra 2020) Branislav Tréger vyzval vládu na súčinnosť pri viacerých krokoch. Písali sme o tom TU 

Priebeh prvého kola testovania predseda ZMOS zhodnotil v utorok 3. novembra 2020 aj v televíznej relácii Regina, ktorú vysiela verejnoprávna televízia na svojom druhom programe naživo zo štúdia v Banskej Bystrici. TU si môžete prečítať podrobnejšie informácie, prípadne si reláciu pozrieť v archíve. 

 

Autor: (Michal KALIŇÁK, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.11.2020
V súvislosti s 2. kolom testovania bolo kontaktovaných minimum samospráv
Do utorkového (3. 11.) večera bolo v súvislosti s ďalším kolom plošného testovania oslovených minimum samospráv. Uviedol to hovorca Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Michal Kaliňák.
viac
24.11.2020
Predseda ZMOS Branislav Tréger sa obrátil na poslancov parlamentu
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger sa v súvislosti s doterajším nepreplatením výdavkov samospráv za testovanie obrátil na poslancov parlamentu z vládnej koalície, ktorí súčasne pôsobia v pozícii štatutárnych predstaviteľov miest a obcí.
viac
07.01.2021
Vyhlásenie ZMOS k urýchlenej potrebe testovania obyvateľov
Vedenie Združenia miest a obcí Slovenska ako najreprezentatívnejšieho zástupcu 95 % miest a obcí na Slovensku apeluje na potrebu rýchleho a efektívneho prístupu k testovaniu obyvateľov.
viac
09.02.2021
ZMOS žiada vládu o zavedenie systému do testovaní obyvateľstva
Združenie miest a obcí Slovenska žiada vládu Slovenskej republiky o to, aby do testovania obyvateľov zaviedla systém. Dlhodobé suplovanie zdravotníckych úkonov musí nahradiť zrozumiteľný systém manažovania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %