Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
26.07.2021 03:15

VÚB banka a ZMOS vstúpili do šiesteho roku spolupráce


Snímka zdroj: (ZMOS).


VÚB banka a Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) opäť podpísali Zmluvu o spolupráci a partnerstve a potvrdili tak túto výnimočnú kooperáciu už šiesty rok po sebe.


VÚB aj takto zdôrazňuje záujem o ešte užšiu spoluprácu so samosprávami a jej rozšírenie pri financovaní a poskytovaní ďalších bankových služieb pre mestá, obce, vyššie územné celky, ich rozpočtové a príspevkové organizácie a ich obchodné spoločnosti, čo je jednou z dôležitých oblastí pôsobenia banky. Medzi jej klientov dnes patrí viac ako 2000 samospráv Slovenska.

„So ZMOS máme veľmi dobrú dlhodobú spoluprácu. Rozhodli sme sa preto v tomto partnerstve ďalej pokračovať a naďalej byť súčasťou najdôležitejších aktivít združenia. Zároveň nám to umožňuje priamo komunikovať s mestami, obcami a ich organizáciami, hovoriť s nimi o ich konkrétnych potrebách a požiadavkách. Taktiež veľmi oceňujeme, ako sa naše samosprávy popasovali s pandémiou a toto náročné obdobie zvládli bravúrne,” uviedol Andrej Viceník, vrchný riaditeľ firemného bankovníctva a člen predstavenstva VÚB banky.

ZMOS združuje 2785 miest, obcí a mestských častí Bratislavy a Košíc, teda viac ako 95 % všetkých samospráv na Slovensku. Väčšina z nich v rôznom rozsahu a intenzite už s VÚB spolupracuje.

„Vážime si dôveru VÚB. Máme za sebou dlhé roky spolupráce, a verím, že ďalšie roky spoločných úspechov sú pred nami. Som veľmi rad, že ZMOS je silný a zároveň dôveryhodný partner, čo dokazuje aj spolupráca s tak významnou finančnou inštitúciou,” dodal predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.02.2021
ZMOS navrhuje konkrétne riešenia pre Fond obnovy a odolnosti SR
Združenie miest a obcí Slovenska vníma Plán obnovy a odolnosti SR ako významný nástroj k reštartu krajiny. Preto predstavilo návrhy, ktoré reagujú na oprávnené potreby miest a obcí, ktoré prispejú k obnove samosprávy aj jej odolnosti.
viac
06.07.2021
ZMOS podporuje transfer skúseností z našich samospráv ukrajinským
ZMOS podporuje transfer skúseností z našich samospráv ukrajinským mestám a obciam. Výsledkom týchto podujatí bude strategický dokument.
viac
12.07.2021
ZMOS skúma dostupnosť sociálnych a zdravotníckych služieb v obciach a mestách
Združenie miest a obcí Slovenska realizuje prieskum, v ktorom sa sústredilo na kľúčové aspekty sociálnych a zdravotníckych služieb v samosprávach.
viac
05.08.2021
Obce zapojené v DCOM-e splnia povinnosti zákona proti byrokracii automaticky
Obce zapojené v DCOM-e splnia povinnosti zákona proti byrokracii automaticky. Nemusia preto využívať portál www.oversi.gov.sk. Od 1. septembra 2021 začína platiť na Slovensku zákon proti byrokracii.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %