Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
19.11.2020 08:30

Záujem turistov o región počas koronakrízy stúpol


Pohľad na obec Plešivec. Snímka zdroj: (msú).


Záujem turistov o región okolo obce Plešivec v Rožňavskom okrese sa počas koronakrízy zvýšil. Uviedla to starostka Iveta Šušánová, podľa ktorej je viac návštevníkov priamo v dedine i jej okolí.


„Ľudia necestujú do zahraničia, skôr idú do prírody a hľadajú aj také objekty, ako je u nás Serényiho cisterna na Plešiveckej planine. Určite vnímam viac turistov aj v obci. Prídu aj k nám priamo na obecný úrad, okrem informácií hľadajú napríklad pohľadnice či rôzne brožúrky,“ načrtla starostka.      

Jednou z historických dominánt Plešivca je gotický kostol so zachovanými nástennými maľbami, podľa starostky je však ďalšou atrakciou Plešivecký hrad. „Je menej známy, ale turisti ho už tiež vyhľadávajú. Často sa k nám prídu opýtať, kde ho nájdu,“ podotkla.      

Medzi ďalšie zaujímavosti v okolí obce patrí okrem Plešiveckej aj Silická planina s jaskyňou Silická ľadnica, Gombasecká jaskyňa, ako aj jaskyňa Domica na hranici s Maďarskom.      

Vo viacerých neďalekých dedinách sa zachovali gotické kostoly a v Gombaseku občianske združenie Sine Metu postupne vytvára nový turistický areál pri zvyškoch niekdajšieho kláštora pavlínov, kde by malo vzniknúť aj malé múzeum.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.01.2018
Návštevnosť Kežmarského hradu vlani opäť stúpla
Návštevnosť Kežmarského hradu vlani opäť stúpla, zavítalo doň viac ako 46 000 turistov, čo je nárast o viac ako 11 percent oproti roku 2016. Informovala o tom riaditeľka Múzea v Kežmarku Erika Cintuľová s tým, že stúpajúcu tendenciu má návštevnosť hradu už od roku 2013.
viac
20.08.2020
Obec získala 890 000 eur na rekonštrukciu západného krídla hradu
Obec Beckov uspela so žiadosťou o finančný grant na rekonštrukciu západného paláca hradu Beckov. Z Nórskych fondov dostane asi 890 000 eur.
viac
29.09.2020
Hrad Beckov navštívilo túto turistickú sezónu približne 63 000 ľudí
Tohtoročnú letnú turistickú sezónu na hrade Beckov taktiež ovplyvnila pandémia nového koronavírusu. Napriek tomu na hradnú zrúcaninu v srdci Považia zavítalo doposiaľ približne 63 000 ľudí.
viac
23.10.2020
Náučný chodník malých netopierov približuje región okolo vrchu Železník
Prírodu aj históriu baníckeho regiónu okolo vrchu Železník predstavuje turistom Náučný chodník malých netopierov, ktorý pri obci Rákoš v Revúckom okrese v rokoch 2017 až 2020 vybudovalo tamojšie občianske združenie (OZ) Rákošská cächa. Informoval o tom predseda združenia Július Pavelko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %