Nedeľa 30.06.2024
Dnes má meniny 
Melánia
°C
21.06.2024 02:15

Zapojte sa do kampane Júl bez plastov


Ilustračný obrázok


Mesiac júl je známy aj ako „Júl bez plastu“ (v angličtine Plastic Free July) a dáva nám príležitosť byť súčasťou riešenia plastového znečistenia.


Do tejto iniciatívy sa každoročne zapájajú milióny účastníkov z rôznych krajín, aby znížili množstvo plastového odpadu. Pri tejto príležitosti si Vás dovoľujeme vyzvať, aby ste sa zapojili aj Vy, napríklad informovaním svojho okoliai o tejto iniciatíve a možnostiach znižovania plastového odpadu.

Aké aktivity zrealizujete a aký bude ich rozsah je samozrejme len na Vás. My sme k tomuto účelu sme vytvorili webovú stránku https://www.nulaodpadu.sk/bez-plastu/jul-bez-plastov, kde nájdete k téme znižovania množstva plastových odpadov viacero pomôcok – návrhy aktivít pre samosprávy, obchody, jednotlivcov, rôzne infografiky a kvízy, ktoré môžete využiť.

Veríme, že sa vo Vašom okolí nájde priestor a zapojíte sa aj Vy do Júla bez plastov a motivuje tak ľudí k aktívnemu zapojeniu sa do znižovania množstva odpadu. Budeme radi, ak nás budete informovať o tom, aké aktivity ste zrealizovali. S Vašim súhlasom o nich môžeme informovať na našich webových a facebookových stránkach.

 

Autor: Priatelia Zeme - SPZ


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2016
Lesné škôlky v Česku takmer zničil sporný zákon
Veľkou témou diskusií o lesných škôlkach sú hygienické normy. České lesné materské školy (LMŠ) ich vzhľadom na svoju koncepciu nespĺňajú. Zákon hovorí, že v priestoroch materskej školy by mala byť 1 toaleta a 1 umývadlo na 5 detí.
viac
14.10.2018
Praktická diskusia o tvorbe pracovných miest
Priatelia Zeme-CEPA vás pozývajú na pracovné stretnutie, ktoré sa bude konať dňa 24. októbra v Regionálnom kultúrnom centre Prievidza, Záhradnícka 19.
viac
10.07.2020
Zber odpadkov v lese a odštartovaný štvormesačný duel influencerov
V rámci dlhodobej kampane „Vezmi si ma“, ktorou spoločnosť ENVI-PAK upozorňuje na znečistenie životného prostredia odpadmi, prichádza táto OZV s novou aktivitou. So súťažou dvoch travel blogerov, ktorí vyzývajú verejnosť, aby sa k nim pridala.
viac
23.03.2024
Dva týždne bez odpadu: Pridajte sa aj vy!
Blíži sa Medzinárodný deň nulového odpadu (International Day of Zero Waste) a pri tejto príležitosti sme sa my, Priatelia Zeme – SPZ, rozhodli usporiadať aktivitu s názvom Dva týždne bez odpadu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.25 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.61 %