Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
10.07.2020 02:35

Zber odpadkov v lese a odštartovaný štvormesačný duel influencerov


Ilustračná snímka.


V rámci dlhodobej kampane „Vezmi si ma“, ktorou spoločnosť ENVI-PAK upozorňuje na znečistenie životného prostredia odpadmi, prichádza táto OZV s novou aktivitou. So súťažou dvoch travel blogerov, ktorí vyzývajú verejnosť, aby sa k nim pridala.


Podstatou kampane „Vezmi si ma“ je pomôcť ľuďom obnoviť v sebe aktívny postoj voči ľahostajnosti k okoliu a vôbec voči prostrediu, v ktorom sa pohybujú, pobyt v prírode nevynímajúc.

Čo ponúkajú Milan a Andrea?

Travel bloger Milan Bez Mapy a cestovateľka Andrea Zahurancová vyzývajú, aby sa do ich vzájomného štvormesačného duelu pripojilo čo najviac fanúšikov a pomohli im v prírode zbierať voľne pohodené odpadky. Obaja sa chystajú čo najviac „hecovať“ vo vzájomnej súťaži. „Stačí, ak zverejníte fotografiu so svojím úlovkom-odpadom na Instagrame a označíte ju #vezmisimaandrea alebo #vezmisimamilan,“ hovorí Katarína Kretter, riaditeľka pre marketing a komunikáciu spoločnosti ENVI-PAK. „Podľa toho, komu fandíte.“

„Spoločné zbieranie odpadkov so svojimi fanúšikmi organizujem pravidelne od roku 2017,“ tak svoj vstup do súťaže vníma Milan Bez Mapy. „Zakaždým vyzbierame niekoľko stoviek litrov odpadu z lesov alebo z mestských parkov. Verím, že duel nadchne čo najviac ľudí, ktorí myšlienku ochrany prírody budú potom ďalej šíriť.“

„Rada by som mladých ľudí motivovala a aj presvedčila, aby si prírodu vážili a nerobili z nej odpadkový kôš,“ tak to vidí Andrea Zahurancová. „Chcem im ukázať, že aj zbieranie odpadkov v lese môže byť cesta, ako sa k prírode začať správať zodpovednejšie.“

Prví záujemcovia zareagovali

Doplňme, že Milan s Andreou začali od 6. júla na sociálnych sieťach s výzvami, v ktorých motivujú ľudí, aby zbierali odpadky za niektorý z ich dvoch súťažiacich tímov. Za necelých 24 hodín na nich zareagovalo viac ako 2000 ľudí, pričom prví záujemcovia sa do zberu už aktívne zapojili. Duel medzi týmito influencermi (ako influencer je väčšinou označovaná verejne známa osobnosť, ktorá je pre ľudí vzorom a často im pomáha sa rozhodnúť – pozn. pš) sa skončí koncom októbra. Počas sprievodných výziev vedúcich tímov bude v každom tíme odmeňovaný najzaujímavejší príspevok (úlovok-odpad).

Prečo práve teraz?

„Túto formu sme práve teraz zvolili preto, lebo vyšší počet výletníkov v letných mesiacoch dá prírode zabrať,“ uzatvára K. Kretter. „Stačí si na prechádzku do lesa iba vziať vrece, rukavice a pozbierať porozhadzované smeti. A, samozrejme, nezabudnúť, že čo si do prírody prinesiem, to si so sebou aj odnesiem.“

Autor: (pš)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2020
Projekt Vezmi si ma: Komunálny odpad do prírody nepatrí
Počas prechádzok v prírode, ktoré nám dnešný život – skomplikovaný koranavírusom – dovoľuje, je možné zmysluplne využiť čas aj tak, že vyčistíme okolie od porozhadzovaných odpadkov.
viac
22.07.2020
V prírode sa najviac povaľujú plasty, plechovky a zvyšky cigariet
Kým na západe SR s vyše 24 percentami voľne pohodeného komunálneho odpadu (litteringu) dominujú rôzne druhy plastov, rovnako ako na východe (vyše 34 %), v strede SR ľudia najviac odhadzujú nápojové plechovky (vyše 25 %).
viac
01.12.2020
Vezmi si ma mapuje nadšencov – bojovníkov proti pohodenému odpadu
Nielen počas aktivít ako Deň zeme, Naše mesto či Svetový čistiaci deň stovky dobrovoľníkov, združených v projekte Vezmi si ma, vyhľadávali a čistili prírodu od voľne vyhodených odpadov.
viac
06.02.2021
Príroda je čistejšia o 3 tony a 1800 vriec odpadkov
Do iniciatívy „Vezmi si ma“ sa aktívne zapojili ľudia, ktorí v prírode zbierajú pohodené plechovky, plastové a sklenené fľaše, plastové vrchnáky, obaly zo sladkostí a ďalšie odpadky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %