Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
17.06.2022 11:40

Záhorie ponúka cez víkend koncert, rozprávkovú cestu, festival aj cyklistiku


Ilustračná snímka: (tasr).


Záhorie ponúka cez víkend (18. a 19. 6.) program, ktorý okrem podujatí ako koncert, festival či cyklistické preteky ponúkne aj dve nové výstavy pre milovníkov umenia. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.


Už v piatok 17. júna sprístupnia v priestoroch senickej galérie dve výstavy. Autorkou prvej s názvom Anabioza je Petra Nováková Ondreičková. "Autorku zaujímajú javy, kde skryté formy života prežívajú v ukrytých a maskovaných variáciách," uviedla kurátorka výstavy Beata Jablonská. Druhou je výstava Politikum. Autor Peter Valiska Timečko prostredníctvom svetelného objektu otvára diskusiu o politických pomeroch v slovenských reáliách.

Kto má rád víno, môže v sobotu navštíviť obec Prietržka neďaleko Skalice, kde je pripravené podujatie Deň otvorených búd. Svoje produkty návštevníkom ponúkne takmer 20 vinárov a pripravený je aj kultúrny program.

V Holíči sa v sobotu popoludní uskutoční Wywar Castle Fest. V areáli Holíčskeho zámku si na svoje prídu deti aj ich rodičia. "Popoludnie začne divadelným predstavením pre najmenších. Chýbať nebude ani rytiersky turnaj a šermiarske vystúpenia. Večerný program doplnia hudobné zoskupenia, v nočných hodinách DJ Marsy," uviedol Lidaj.

Tradičná rozprávková trasa lesom so súťažami a s rozprávkovými bytosťami Kráľovský rozprávkový pochod je v sobotu pripravená najmä pre mladších návštevníkov Zlatníckej doliny v Skalici. Sobotu v Skalici doplní netradične hip-hop, ktorý čaká na návštevníkov Orlovne.

Pre fanúšikov cyklistiky je pripravené v Stupave podujatie Kaktus bike maratón. Pre cyklistov sú pripravené tri trasy. Najnáročnejšia má dĺžku 76 km, druhá 42 km a tretia 25 km. Štart všetkých kategórií je v sobotu predpoludním.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.06.2022
Na Záhorí sa uskutoční Vrátno Fest, otvorené búdy aj Záhorácky maratón
Bohatý program od festivalu, návštevy vinárskych búd, kultúry, detské prehliadky pamiatok či maratón je pripravený od piatka do nedele (10. - 12. 6.) pre obyvateľov a návštevníkov Záhoria. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
24.06.2022
Záhorie ponúka divadelné šermovanie, folklórny festival aj adrenalínové preteky
Bohatý program od aktívneho oddychu, divadla spojeného so šermom cez festival až po folklórne slávnosti je pripravený v sobotu a nedeľu (25. - 26. 6.) pre obyvateľov a návštevníkov Záhoria.
viac
12.08.2022
Záhorie cez víkend ponúka hody, slávnosti aj festivaly jedla a pitia
Záhorie ponúka cez víkend (13. - 14. 8.) rozmanitý program. Od hodov v stupavskej časti Mást cez obecné slávnosti v Rohožníku až po ochutnávku gastronomických špecialít v Skalici či pivný festival na Gazárke.
viac
26.08.2022
Posledný augustový víkend na Záhorí bude v znamení hudby, folklóru i V. Moravy
Posledný augustový víkend (27. - 28. 8.) na Záhorí ponúkne viacero zaujímavých podujatí. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %