Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
24.06.2022 04:15

Záhorie ponúka divadelné šermovanie, folklórny festival aj adrenalínové preteky


Ilustračná snímka.


Bohatý program od aktívneho oddychu, divadla spojeného so šermom cez festival až po folklórne slávnosti je pripravený v sobotu a nedeľu (25. - 26. 6.) pre obyvateľov a návštevníkov Záhoria.


Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.

Aktívny pohyb s adrenalínom ponúka v sobotu podujatie Hecni sa na Kunovskej priehrade pri Senici. "Ide o preteky na trati dlhej 5,5 kilometra s 20 prekážkami, ktoré zvládne aj menej zdatný pretekár. Štartovať môžu jednotlivci, ale aj tímy," uviedol za organizátorov Marek Štítny.

Kto má záujem o beh bez prekážok, môže si zabehnúť Národný beh generála Milana Rastislava Štefánika v Brezovej pod Bradlom. "Na dospelých čaká trať v dĺžke 5 a 14,5 kilometra, ale behať budú aj mladšie vekové kategórie. Prechádzku prírodou ponúka občianske združenie Nordic walking Rohožník v rámci podujatia Rohožnícka 12," doplnil Lidaj.

V Malackách príde k zaujímavému spojeniu divadla a šermu, ktoré v sobotu popoludní organizuje Divadlo Havran a skupina historického šermu Corvus Arma. Podujatie Divadelné Šermohranie spojí na nádvorí kaštieľa históriu, divadlo, šerm a veľa ďalšej zábavy.

Letnú sezónu otvoria v meste Šaštín-Stráže v nedeľu. "Projekt Leto v meste 2022 sa začína slávnostným otvorením v Rekreačnej oblasti Gazárka. Program pripravia okrem iných aj tanečníci z Latino Scool, Michal Uhrínek predvedie párový tanec Bachata a programom bude sprevádzať kapela Echo band. Spevák Eusebio prinesie pre zmenu kúsok kubánskeho temperamentu," predstavila podujatie predsedníčka komisie pre kultúru pri Mestskom zastupiteľstve Šaštín-Stráže Kristína Pöstényi.

Holíčske folklórne slávnosti sa uskutočnia v nedeľu popoludní v miestnom amfiteátri. Od 15.00 h Folklórny súbor Valša a mesto pripravili trojhodinový program, počas ktorého sa predstaví viacero folklórnych súborov a skupín.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.06.2022
Na Záhorí sa uskutoční Vrátno Fest, otvorené búdy aj Záhorácky maratón
Bohatý program od festivalu, návštevy vinárskych búd, kultúry, detské prehliadky pamiatok či maratón je pripravený od piatka do nedele (10. - 12. 6.) pre obyvateľov a návštevníkov Záhoria. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
17.06.2022
Záhorie ponúka cez víkend koncert, rozprávkovú cestu, festival aj cyklistiku
Záhorie ponúka cez víkend (18. a 19. 6.) program, ktorý okrem podujatí ako koncert, festival či cyklistické preteky ponúkne aj dve nové výstavy pre milovníkov umenia. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
29.06.2022
V Senici sa uskutoční jubilejný 10. ročník tradičného pivného festivalu
Jubilejný 10. ročník tradičného pivného festivalu Štramák fest, na ktorom sa prezentujú domáce minipivovary, sa uskutoční v sobotu 2. júla na letisku v Senici. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
06.09.2022
Na festivale Zejdeme sa na hambálku sa stretnú profesionáli i ochotníci
Na nádvorí malackého kaštieľa sa od 17. do 23. septembra uskutoční 14. ročník divadelného festivalu Zejdeme sa na hambálku. Stretnú sa na ňom ochotnícke i profesionálne súbory.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %