Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
27.10.2021 07:50

Vysoké Tatry: Mestskí policajti doručujú seniorom tekuté dezinfekčné mydlá


Ilustračná snímka (Plní elánu)


V rámci akcie Spolu to zvládame doručujú v utorok mestskí policajti tatranským seniorom v domácnostiach a v štyroch denných centrách tekuté dezinfekčné mydlá. V minulosti im takto roznášali ochranné rúška.


TASR o tom informoval zástupca náčelníka Mestskej polície (MsP) Vysoké Tatry Jozef Štefaňák.       

"Hneď po prepuknutí nákazy COVID-19 na jar minulého roku sme zmobilizovali svoje sily a zadovážili pre našich tatranských starkých zásielku tvárových rúšok z membránového materiálu, ktoré sme im adresne doručili do poštových schránok. Vtedy nám pomohla dlhodobá spolupráca s honorárnym konzulom holandského kráľovstva, Prešovčanom Matúšom Murajdom," priblížil Štefaňák.       

Každoročne pri príležitosti mesiaca úcty k starším vyrážajú policajti medzi seniorov s radami, prednáškou a darčekmi. Pre tekuté mydlá sa podľa Štefaňáka rozhodli z dôvodu, že seniori ich v súčasnosti používajú vo zvýšenej miere.       

So seniormi spolupracujú mestskí policajti z Vysokých Tatier viac ako 20 rokov. Začínali so susedskými hliadkami, obdobou občianskych patrol, ďalej to boli takzvané Žlté havrany.       

"Vďaka ostražitosti spoluobčanov sa vtedy priamo v Tatranskej Kotline podarilo zabrániť vlámačkám do obydlí. Na svojom konte majú policajti stovky starkých, chodcov, do šera vystrojených reflexnými prvkami na zlepšenie ich viditeľnosti v cestnej premávke. Mnohým z nich pomohla ďalšia cenná pomôcka z dielne MsP – Seniorkarta so základnými informáciami o zdravotnom stave svojho majiteľa. V prípade kolapsu je to neoceniteľné pre jeho záchrancu, ako aj pre neho samotného," dodal Štefaňák.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.10.2017
Obyvatelia Tatier budú môcť opäť darovať obnosené šatstvo a nepotrebný textil
Mestskí policajti vo Vysokých Tatrách po roku opäť organizujú zbierku obnoseného šatstva a nepotrebného textilu pre charitu. Zástupca náčelníka tamojšej Mestskej polície (MsP) Jozef Štefaňák informoval, že jedným z cieľov zbierky je zamedziť vyberaniu kontajnerov, po ktorom ostáva neporiadok.
viac
22.05.2021
Náčelníka prešovskej mestskej polície ocenili v Košiciach
Náčelník mestskej polície v Prešove Ján Andrejko si prevzal v susedných Košiciach ocenenie za zásluhy o bezpečnosť v meste a bezpečnosť jeho obyvateľov.
viac
04.06.2021
Mestskí policajti pripravili pre žiakov praktickú dopravnú školu
Mestskí policajti z Vysokých Tatier pripravili pre žiakov tatranských škôl praktickú dopravnú školu. Jej cieľom je preveriť správanie sa a reakčnosť detí na cestách.
viac
25.01.2022
Mestskí policajti opäť zorganizovali zbierku nepotrebného šatstva
Mestskí policajti z Vysokých Tatier opäť zorganizovali zbierku nepotrebných vecí. V stredu 26. januára prejdú postupne všetky mestské časti od Vyšných Hágov až po Tatranskú Lomnicu, aby od obyvateľov vyzbierali všetok nepotrebný textil.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %