Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.11.2020 11:35

Vynovený Štúrov park už sprístupnili verejnosti


Na snímke Štúrov park vo Zvolene, ktorý sa po niekoľkých mesiacoch opäť otvoril verejnosti v utorok 17. novembra 2020. Snímka zdroj: (tasr).


Zvolenčanom sa po niekoľkých mesiacoch opäť otvára Štúrov park. Jeho obnova bola súčasťou tretej etapy rekonštrukcie tamojšieho Námestia SNP.


Po parku, ktorý je jedným z najstarších v meste, sa prechádzali obyvatelia aj návštevníci Zvolena už začiatkom uplynulého storočia.      

„V piatok 13. novembra začalo preberacie konanie stavby a do konca novembra by malo byť ukončené. My sme chceli Zvolenčanom vyjsť v ústrety skôr, a preto sme sa rozhodli dať oplotenie preč už teraz a sprístupniť ho o niečo skôr, a to pri dodržaní všetkých bezpečnostných zásad,“ uviedla Soňa Chrastinová, poverená vedením Odboru výstavby, životného prostredia a dopravy na Mestskom úrade vo Zvolene.      

Park aj priestor okolo neho dostali kompletne novú podobu, vydláždili sa cesty, vysadila nová zeleň, vybudovalo nové osvetlenie, zavlažovací systém, pribudli dizajnové prvky ako napríklad osvetlenie búst osobností, nové odpadové koše – z toho dva na triedený odpad, a tiež svetelné reklamné tabule, chodník slávy a na jednom z chodníkov pri buste J. C Hronského bola zrekonštruovaná aj historická studňa.       

V najbližších dňoch sa plánuje osadenie pevných lavičiek oproti obchodnému centru. Mobilné lavičky chce mesto umiestniť do parku až s príchodom jari. Na studni tiež pribudne mreža a v priestore parku aj fontánka s pitnou vodou.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2016
Pod Mostom SNP pribudlo 13 nových lavičiek
Bratislavčania sa môžu tešiť z trinástich nových lavičiek viedenského typu, ktoré Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy osadil pri Dunaji pod Mostom SNP a pri vstupe na UFO.
viac
01.08.2020
Štúrov park bude priehľadnejší a čistejší, pribudne aj nová aleja stromov
Po rekonštrukcii bude okolie parku v centre Zvolena vzhľadovo zjednotené so zvyškom námestia, dobudujú aj cyklistický chodník od Kostola sv. Alžbety k obchodnému centru Europa.
viac
23.12.2020
Rekonštrukcia námestia pred železničnou stanicou pokračuje
Práce na obnove predstaničného námestia v okolí zvolenskej hlavnej železničnej stanice pokračujú.
viac
14.06.2021
Výhľad na Zvolen z veže kostola si môžu ľudia pozrieť od 1. júla
Výhľad na mesto z veže rímsko-katolíckeho kostola sv. Alžbety vo Zvolene si ľudia budú môcť pozrieť od 1. júla. Radnica o tom informuje na svojej oficiálnej webstránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %